Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите на

...
Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Страхотна Ивет на полуфинал на 100 м!

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите на 100 метра на международното състезание в Лондон. Тя завоюва трето място в своята серия с време 11.31 секунди и непосредствено попада измежду полуфиналистките, написа Sporta.bg.

Първа в пресявката на Ивет бе американката Тори Боуи с време 11.05 секунди, а Блесинг Окагбаре от Нигерия закова хронометрите на 11.22 и по този начин завоюва второто място в серията.

Лалова не започва чак толкоз добре от шести кулоар, само че направи необикновен спринт в последните 30-тина метра и ще бяга на следващия ден в спор за финала. Това е 6-тият планетарен шампионат за най-бързата българка и общо 20-ият огромен конгрес за нея.

Ивет показа пред bgathletic.com, че нейното тичане на 100 м на международното състезание в Лондон е с тактическа цел и съставлява загрявка за надпреварата на 200 метра.

"Симоне беше прав. Мина дълъг месец, в който аз в действителност работих доста старателно. Мога да кажа, че толкоз усърдно не съм упражнявала от доста време насам – подобен режим, такава диета. Дадох всичко от себе си. А Симоне ми сподели, че ще се изненадам още на първото тичане какъв брой добре ще се усещам ", съобщи щастливата Лалова.

" Беше ме малко боязън от дъжда, тъй като съм лека спринтьорка и всевъзможни неподходящи условия на мен ми въздействат доста. Имах шанс и в действителност се изненадах. Почувствах доста добре бягането, в един миг даже си дадох сметка, че в случай че натисна, мога да се боря с Окагбаре, която беше до мен. Но няма смисъл. За мен 100 м е загрявка. Реших да тичам 100 м единствено, с цел да ми даде малко повече убеденост, да усещам в какво тъкмо положение съм и да ми даде добра скорост за 200 м ".

" Класирането на полуфинал през днешния ден не беше толкоз значимо за мен, макар че щеше да е мъчително да отпадна още в сериите. За мен бягането на 100 м е тактическо. Нивото е ужасно мощно и даже да бягаш 10.95 секунди, не се знае дали ще отидеш на край ", показа Ивет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР