Най-добрата българска скиорка в алпийските дисциплини през последните години Мария

...
Най-добрата българска скиорка в алпийските дисциплини през последните години Мария
Коментари Харесай

Мария Киркова слага край на състезателната си кариера

Най-добрата българска скиорка в алпийските дисциплини през последните години Мария Киркова завършва спортната си кариера. Тя има участия на на четири Олимпиади и седем международни шампионати. На приключилото състезание на планетата в Оре (Швеция) нямаше български представителки.
 Алберт Попов: Продължаваме напред!
Алберт Попов: Продължаваме напред!

" Яд ме е "

" От април не съм карала ", показа пред " България Днес " 33-годишната Киркова. " Реших, че към този момент би трябвало да оказвам помощ на по-младите. Последната ми цел беше да вземам участие на олимпиадата в Корея. Сега желая да стана треньор и да изградя по-добри състезателки от мен. "

От този сезон Киркова работи в ски клуб " Юлен " в Банско, където демонстрира тънкостите на спорта на деца сред 14 и 16 години.

" Те се готвят да влязат измежду елита. Работим с доста надарени деца. Самата аз встъпвам на процедура в треньорската материя. Завърших тази компетентност в НСА. Опитвам се да давам на скиорите неща, които считам, че на мен са ми липсвали. Атмосферата е добра. След като Алберт съумя да пробие при мъжете, за какво да нямаме и момиче, което да го последва. Имах по-смели фантазии като играч. Да реализира нещо огромно, а освен да вземам участие на мощни шампионати ", съобщи Киркова.

Мария в продължение на 17 години е първокласен играч. За този интервал завоюва 28 надпревари на равнище ФИС. Тя възнамерява бенефис, който ще се организира в края на март на писта " Лалето " на Витоша.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР