Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова е с контузия на глезена

...
Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова е с контузия на глезена
Коментари Харесай

Невяна Владинова се контузия

Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова е с травма на глезена и няма да взе участие в формалното контролно на националния тим по художествена гимнастика (ансамбъл и индивидуално), което ще се организира на 13 февруари (вторник) от 17.00 часа в подготвителната зала " Арена Армеец ". Входът е свободен.

Владинова е получила контузията на на лагера в Спортпалас (Варна), оповестяват от БФХГ. Грацията имаше травма на коляното през януари, от която се възвърне. В момента обаче тя лекува глезена си и ще почива до момента в който от медицинския щаб на отбора преценяват, че може да стартира да тренира.

Всички почитатели са поканени, с цел да видят новите съчетания на гимнастичките и да ги изпратят за първия огромен шампионат за годината - Гран При в Москва, който ще се организира от 17 до 19 февруари.

В съветската столица България ще бъде показана от отбор дами, а в самостоятелната конкуренция от Боряна Калейн. В съпътстващия шампионат при дамите ще играе Ерика Зафирова.

На 13 февруари за Москва отпътуват и двете девойки - Татяна Воложанина и Анна Келман, които завоюваха право да се борят за квота за Младежката олимпиада, която ще се организира през месец октомври в Буенос Айрес ( Аржентина).

Квалификацията започва на 15-ти февруари.

На контролното в " Арена Армеец " почитателите ще могат да видят новите композиции на отбор дами, както и на Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова, Йоанна Николова, Марина Иванова и Биляна Писова.

През 2018 година България ще бъде в център на международната художествена гимнастика като хазаин на шампионата на планетата през септември и преди този момент още в края на март на кръг от Световната купа.
Има възможност на контролното да участва и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който да пожелае на добър час на националния тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР