Най-дългоочакваният проект на Пловдив - пробивът „Модър-Царевец” по всичко личи,

...
Най-дългоочакваният проект на Пловдив - пробивът „Модър-Царевец” по всичко личи,
Коментари Харесай

Замразяват „Модър-Царевец” и ремонта на Кукленско шосе заради ВиК – Пловдив

Най-дългоочакваният план на Пловдив - пробивът „ Модър-Царевец” по всичко проличава, че ще бъде замразен за неопределен срок, научи TrafficNews. В момента компанията реализатор „ Драгиев и Ко” работят по плана, само че от ден на ден наближава времето, в което компанията ще би трябвало да спре работа. Причината не е нито при тях, нито в Общината, а във ВиК – Пловдив.

Градските управляващи се надяваха връзката сред „ Южен” и „ Западен” да приключи предварително в края на 2022 година, само че постоянно акцентираха, че не всичко е техните ръце. Зависимостта бе от Водното сдружение и техния план през Европа, който е за промяната на Южния обходен колектор. Към днешна дата от ВиК нито имат план, нито подготвеност да го започват.

Досега от ВиК чакаха да се реши казуса с така наречен Марковски канал, с цел да може да създадат цялостното планиране. В последна сметка те получиха зелена светлина за канала, само че компанията реализатор и ВиК занапред ще внесат плана си за разглеждане в експертна комисия. Най-оптимистичните периоди са, че планът им може да получи строително позволение през септември –октомври. В същото време „ Драгиев и Ко” имат още два месеца работа по обекта, преди да станат подвластни от ВиК. След този интервал от водното сдружение би трябвало да прекарат колектора. С други думи в интервала – май – септември съвсем несъмнено няма да се работи по „ Модър-Царевец”, и то в оптимистичния вид.

Отново поради ВиК - Пловдив ще бъде замразен различен ремонт – на Кукленско шосе. Там сега от „ Европейски пътища” работят в секторите, където няма промяна на водопроводи и канализация. Но напълно скоро ще завършат тази част. От компанията били безапелационни, че не могат да продължат, до момента в който не получат обещаните фитинги и тръби от ВиК. В същото време тяхната поръчка за доставка на материали бе анулирана от Върховен административен съд и те би трябвало да приготвят нова процедура. Преди дни от водното сдружение пуснаха дребна поръчка за 70 000 лв. за доставка на тръби, с цел да се решат най-малко настоящите проблеми и повреди. Голямата обаче надали ще бъде приключена в околните месеци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР