Най-дълго управлявалият български кмет предаде властта на значително по-младия си

...
Най-дълго управлявалият български кмет предаде властта на значително по-младия си
Коментари Харесай

След 58 години служба, най-дълго управлявалият кмет у нас сдаде властта

Най-дълго управлявалият български кмет съобщи властта на доста по-младия си правоприемник. 84-годишният Данчо Димитров, който беше кмет и кметски наместник на самоковското село Долни окол в продължение на 58 години, беше освободен, а от през днешния ден неговото място заема новият кметски наместник.

Пред Дарик кметът на Самоков Владимир Георгиев изясни, че след поредност от диалози с Данчо Димитров са решили дружно, че е добре младеж да поеме кметските действия в селото.

Пред Дарик Владимир Георгиев изясни, че е естествено нещата да се предават на по-млади хора.

" Аз го разбирам и съм с най-голямо почитание към всичко, което е направил до момента. Последните няколко пъти е кметски наместник, тъй като селото доста понижа. Затова и търсим метод и да ангажираме младежи. В провинцията мъчно можем да ангажираме младежи. А съгласно мен е естествено да се предават бавно нещата ", съобщи Георгиев.

През 2011 година, при започване на предпоследния си мандат като кметски наместник на Долни окол, Данчо Димитров си сложи няколко цели, измежду които реорганизация на ВиК мрежата в селото, изграждане на съвременно улично осветяване посредством възобновими енергийни източници и планиране на път сред Долни окол и село Плана.

Село Долни окол се намира на 18 км от Самоков и съгласно последните данни на ГРАО в него живеят 155 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР