Най-дълго служещият член в Конгреса заяви, че се оттегля от

...
Най-дълго служещият член в Конгреса заяви, че се оттегля от
Коментари Харесай

Американски конгресмен се оттегля от поста си на фона на разследване срещу него по обвинение в сексуален тормоз

Най-дълго служещият член в Конгреса съобщи, че се отдръпва от поста си във значимата правна комисия в Камарата на представителите. Демократът от Мичигън Джон Конйърс подхваща стъпката на фона на следствие на обвинявания против него в полов тормоз.

В свое изказване Конйърс разгласи, че се отдръпва, с цел да не „ подкопае “ своите сътрудници в Камарата на представителите. Той попадна в обсега на следствие на Комисията по нравственос към Камарата на представителите откакто някогашен член на екипа му съобщи, че тя е била уволнена, тъй като е отказала да се поддаде на негови дейности, подтикващи към секс. Обвиненията са попаднали в недоволство против Конйърс, което е било позволено с извънсъдебно съглашение преди две години. Той отхвърля изказванията на дамата.

По-рано денем пред телевизия Ен Би Си водачът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси се въздържа от това да призове Конйърс да си подаде оставката, като разказа конгресмена като „ икона в страната ни “. Пелоси прикани за самообладание, до момента в който трае следствието.

88-годишният Джон Конйърс влиза в Конгреса през 1965 и е един от основните водачи в битката за цивилен права в Съединените щати.

Лидерът на републиканците в Камарта на представителите Пол Райън назова обвиняванията „ извънредно притеснителни “. Наскоро той разгласи, че всички законодатели би трябвало да преминат образование за полов тормоз.

През миналите няколко седмици политици и от ляво, и от дясно бяха упрекнати в непочтено полово държание. Сенаторът - демократ Ал Франкен е упрекнат в непристойно допиране на дами. Той се извини, само че съобщи, че не обмисля подаване на оставка и че се надява да завоюва още веднъж доверието на гласоподавателите.

В същото време републиканският претендент от Алабама за Сенат Рой Мур продължава изрично да отхвърля изказванията за това, че преди две десетилетия е имал полови актове с девойки в тийнейджърска възраст. Подобни изказвания доведоха до слагане под въпрос поддръжката от личната му партия и даже до апели за преустановяване на акцията му. Но президентът Доналд Тръмп наподобява застава на негова страна. Тръмп атакува съперника на Мур в Алабама – демократът Дъг Джоунс, а по-рано сподели пред публицисти, че републиканецът „ тотално отхвърля “ да е имал полови контакти с девойки – младежи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР