Най-дългият тиквеник и най-големият казан с тиквена супа ще приготвят

...
Най-дългият тиквеник и най-големият казан с тиквена супа ще приготвят
Коментари Харесай

Севлиево става столица на тиквата

Най-дългият тиквеник и най-големият котел с тиквена чорба ще подготвят на XIV Празник на тиквата в Севлиево.
Между 11 и 14 октомври в Севлиево ще се проведат празниците на града, придружени с XIV празник на тиквата и есенния панаир.
По време на празненствата готвачът Ути Бъчваров ще забърка тиквена крем-супа за посетители и жители на града и ще помогне за приготвянето на най-дългия тиквеник. Свои началник готвачи ще изпратят посолства и компании, с цел да смаят Севлиево с тиквени специалитети от целия свят.
Панаирът ще откриват с концерт дует „ Ритон “ на 11 октомври. С това се дава и началото на няколкодневните празненства в града. Още на идващия ден стартира XIV празник на тиквата под мотото „ Севлиево – столица на тиквата “. Ще има карвинг навън и „ оранжев кът” със слънчеви пейки. В двора на СУ „ Васил Левски “ пък ще се организира празничен шампионат по стрийтбол. В Севлиево ще дойде и пътуващият фестивал „ Улицата” със своите ателиета, актьори и концерти.
Тиквените изложения и състезания и тази година ще бъдат неизменима част от празника на тиквата. Севлиево ще търси най-голямата тиква, а в изложбите „ Тиквени мечти “ и „ Тиквени изкушения “ всеки може да развихри въображението си и да стане кандидат за премиите.
С голям интерес тази година се чака журито да дефинира най-голямата тиква, чийто производител ще грабне парична премия. Уникален тиквен бар ще сервира здравословни питиета от тиква и ще се грижи топлината на циганското лято да не угасва след залеза на слънцето през всички празнични дни.
Празникът ще приключи с концерт на „ Мери Бойс Бенд” на 13 октомври и хиляди оранжеви фенери в небето.
На идващия ден Севлиево ще чества Ден на града - 14 октомври. Програмата ще стартира с литургия за Света Петка, ще се организира и тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат оповестени почетни оценки. Празниците ще завършат с концерт на Националната танцова група на Палестина " Алкаумия " и Ансамбъл „ Развитие”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР