Най-дългите бюлетини за вота – в София и Варна. Това

...
Най-дългите бюлетини за вота – в София и Варна. Това
Коментари Харесай

Най-дългите бюлетини за вота – в София и Варна

Най-дългите бюлетини за вота – в София и Варна. Това разгласи пред представителят и зам.-председател на ЦИК Росица Матева. Тя подсети, че всеобщо ще се гласоподава за общински съветници, за кмет на община, а на някои места – и за кмет на кметство.

„ В София, Варна и Пловдив ще се гласоподава за кмет на община, общински съветници и кмет на регион. На обособени места в Столична община ще се избират и кметове на кметства, т.е. бюлетините ще бъдат четири “, изясни Матева.
Предизборната акция завършва в среднощ,
а на следващия ден е ден за размисъл. Местната власт има право да забрани продажбата на алкохол на територията на общината си.

На социологическите организации се не разрешава да оповестяват допитвания до публичното мнение във връзка изборите, под каквато и да е форма, 24 часа преди изборния ден до оповестяване на края му.
Изборният ден на 29 октомври ще стартира в 7:00 часа
и ще продължи до 20:00 часа, като може да бъде продължен и до 21:00 часа.

В деня на вота се не разрешава слагането на пропагандни материали на партии, обединения и инициативни комитети в изборните пространства. Ограничението важи и за разстояние, по-малко от 50 метра от входа на постройката, в която е изборното помещение. Ако секционната изборна комисия откри такива, тя неотложно ги отстранява – при нужда със съдействието на кмета или кметския наместник и на органите на Министерство на вътрешните работи.

Според ИК пропагандни материали се изготвят и популяризират от претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети единствено по време на предизборната акция. Всеки пропаганден материал наложително се отбелязва от чие име се издава и би трябвало да съдържа информация, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение. До края на изборния ден е неразрешено унищожаването и заличаването на пропагандни материали, сложени по избрания в кодекса ред.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР