Най-дългата пътническа авиолиния в света вече е факт, след като

...
Най-дългата пътническа авиолиния в света вече е факт, след като
Коментари Харесай

Има нова най-дълга авиолиния в света

Най-дългата пътническа авиолиния в света към този момент е реалност, откакто австралийският авиопревозвач " Куонтас " извърши пряк полет на разстояние 16 200 км сред Ню Йорк и Сидни, траял 19 часа и 16 минути. На борда на пътническия аероплан Боинг 787-9 " Дриймлайнър ", е имало 49 пасажери и екипаж.

Самолетът е изхвърчал в петък през нощта от нюйоркското летище " Джон Ф. Кенеди " и е кацнал през вчерашния ден сутринта на летище " Кингсфорд Смит " край Сидни с 37 минути забавяне от първичния график. Предвижда се да има още два пробни полета.

За да реализира полет без кацане за дозареждане с гориво, " Дриймлайнерът " е бил претрупан с малцина пасажери съвсем без багаж, само че с цялостни догоре резервоари. Това е експериментален полет и към този момент не е ясно дали и отсега нататък самолетите ще летят без цялостно натоварване по тази линия, само че от " Куонтас " са декларирали желание да пуснат в употреба постоянни директни полети от Брисбейн, Сидни и Мелбърн до Лондон и Ню Йорк.

Агенция ДПА, представена от " Медиапул ", споделя, че за пасажерите, множеството от които били членове на управлението на самолетната компания, публицисти и учени, са били проведени извършения. Часовете за сервиране на храната, включването и гасенето на светлините в пътническия салон са били съобразени по този начин, че пасажерите да могат по-лесно да се оправят с умората от дългия полет и да се приспособяват по-лесно към промяната на времето след кацане.

Учени са създали по време на полета проби за мозъчната активност, равнищата на мелатонин и степента на зоркост на водачите и кабинния личен състав. При идването в Сидни основният изпълнителен шеф на " Куонтас " Алан Джойс е декларирал, че това е исторически миг за компанията му и за авиацията като цяло.

Най-дългият постоянен полет в света сега е от Сингапур до Нюарк в щата Ню Джърси (18 часа и 30 минути) и е изпълняван от Сингапурските авиолинии. Следват полетите на " Катар Еъруйс " от Оуклан, Нова Зеландия, до Доха, Катар (18 часа и 5 минути) и полетът от Пърт, Австралия, до " Хийтроу ", Лондон (17 часа и 8 минути).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР