Най-чистите създания на света - децата, са като един бял

...
Най-чистите създания на света - децата, са като един бял
Коментари Харесай

За децата с мисъл и любов

Най-чистите създания на света - децата, са като един бял лист, на който стартирате да пишете още от тяхното раждане. Всеки взор, всеки жест, всяка усмивка, всяка хвалба, всеки упрек, всяка засегнатост, всеки скандал - всички тези мемоари ще останат в записани на този лист хартия и ще се закотвят надълбоко в детското сърце за цялостен живот.

Нашата роля, като родители, е да съумеем да отгледаме и възпитаме положителни деца, които да се трансфорат в мъдри хора, които знаят кое е положително и кое зло, които знаят по какъв начин да покажат обичта и признанието си на другите, да бъдат образец и мотивация за останалите.

Деца, които се възпитават да бъдат водачи на утрешния ден се възпитават мъчно, методично, само че най-много с доста мисъл и доста, доста, доста обич!

Откъде да стартираме?

Наясно сме, че средата е измежду най-важните детайли, които ще ни подкрепят в построяването на пълноценно детство за децата.
Затова е добре да проучим, още до момента в който детето е малко, кое е най-подходящото за него учебно заведение.-->

Училищната среда е извънредно значима, детето е отвън наш надзор в границите на най-малко половин ден в денонощие, по тази причина е от основно значение дали преподавателите му ще бъдат всеотдайни към специалността си, дали ще му обръщат нужното внимание, дали съучениците му ще бъдат възпитани, дружелюбни, добродушни и амбициозни; какви предмети ще учи то, дали ще бъде в профилирано учебно заведение със характерни предмети или общообразователни.

Всички тези въпроси са както многочислени, по този начин и извънредно значими за развиването на малчугана. От друга страна, по какъв начин ще минава свободното извънучилищно време на детето. Дали ще посещава уроци по пеене, или може би изобразяване или ще се насочи към друго занимание - при всяко състояние е добре да следите за ползите на детето от напълно малко, с цел да може да го насочите в посока, в която то да се усеща щастливо и да му бъде забавно и занимателно.

Спортът, както и проучването на непознат език отвън учебно заведение, са също толкоз значими и би трябвало да се обърне внимание и на тях. Ако се насочите към език, добре за начало да стартирате с британския език - той е повсеместен, ще бъде от помощ на детето където и да се намира и е на процедура наложителен.

Къде може да се учи британски език? Вариантите са доста. Вероятно ще има учебни часове за проучване на езика, само че не пречи да го запишете и за извънкласно образование в школа по езици или пък на частни уроци.
 деца
Когато детенцето е към този момент усвоило първичните уроци, минало е писмеността и към този момент може да сформира елементарни изречение, извънредно ефикасен способ за проучване е в интернационален лагер. Международните езикови лагери за деца са доста известни последните години. Те съчетават интензивно образование по езика с разнородни действия измежду природата. Така да вземем за пример един от най-известните в България лагер -, приема деца от 5 до 14 година и обезпечава една удобна и безвредна среда за малчуганите, в която те да подобрят своите говорни и писмени умения по непознатия език. Програмата планува 4 часови сесии по британски език, преподавани от интернационалните учители с матерен британски език и свободно време, прекарано в доста игри и занимания в планината като конна езда, планинско колоездене, пейнтбол, пукотевица с лък, федербал, плуване, планински преходи, йога и какво ли още не.
 деца
Каквото и да изберете за Вашето дете - учебна среда, другарска среда, извънкласни действия, летни лагери и така нататък и тъй наречените, то би трябвало да бъде в унисон с него, детето би трябвало да прави това, което обича, да бъде насърчавано, когато се оправя добре и утешавано, когато не се оправя добре. Задължително би трябвало да се подхожда с схващане, с внимание, без укор и вменяване на възприятие за виновност.

Не забравяйте, като родители, наша е отговорността какво ще напишем на този бял лист хартия, в тази детска душа, а децата са просто отражение, на това което сме ние.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР