Най-честото оправдание за децата от цигански произход за отсъствието им

...
Най-честото оправдание за децата от цигански произход за отсъствието им
Коментари Харесай

Оправдания за отпадане от училище: Не се е събудил сутринта, бил е на банкет

Най-честото опрощение за децата от цигански генезис за отсъствието им от учебно заведение са от рода на: " Не се е събудил сутринта ", " Бил е на прием вечерта " и " Свалили са го от рейса ", заключи просветителният министър Красимир Вълчев пред депутатите от парламентарната комисия по време на блицконтрола.

Често формалното опрощение било, че ученичката се е омъжила, добави по-късно пред медиите Вълчев. Но действително подобен цивилен акт няма подписан. Отговорът му беше по отношение на въпрос за ограниченията по приобщаващото обучение и връщането на децата в класните стаи. Обикновено числеността им намалявала в средата на образователния ден, а от време на време учебни заведения отчитали фиктивни наличия.

Министърът даже заяви, че са с екипа си от заместници в министерството са си поделили областите с най-вече отсъстващи деца от учебно заведение, за които персонално да дават отговор.

Така, да вземем за пример, самият Вълчев се натоварил да управлява за това по какъв начин върви връщането в клас на циганчетата от София-град, до момента в който заместничката му Бистра Михайлова поела отговорността за учебните заведения в Пловдив. Сливен останал неразпределен, макар че и там има проблеми, призна просветният министър.

Вълчев заяви още желанието си да трансформира в отдел към МОН прочулия се в последно време Център за просветителна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Въпросът бе заложен от зам.-шефа на просветителната комисия доцент Милен Михов, който попита по какъв начин министърът вижда бъдещето на центъра. В центъра работят четирима чиновници и един счетоводител, стана ясно още на съвещанието, разполага с 1 млн. лева, а особена активност не кипи, стана ясно на съвещанието.

Имаме рецензии по успеваемостта на активността му, съобщи Красимир Вълчев. Той изясни, че още преди фокусът на публичното внимание да падне върху личността на държавната служителка Лиляна Ковачева, която провежда циганския митинг против Красимир Каракачанов, министърът е провел диалог с екипа на центъра. Това е станало в края на декември 2018 година, когато е изминал последният тригодишен програмен интервал, от който зависи действието на центъра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР