Най-често назначаваните лекарства за лечение на киселини, са тези от

...
Най-често назначаваните лекарства за лечение на киселини, са тези от
Коментари Харесай

Защо трябва да внимаваме при избора на лекарство за киселини?


Най-често назначаваните медикаменти за лекуване на киселини, са тези от групата на инхибиторите на протонната помпа . Те понижават секрецията на киселини в стомаха, което доста облекчава деянията на гастроезофагеален рефлукс.

Макар и потвърдено ефикасни при лекуване на киселини обаче инхибиторите на протонната помпа може да доведат до евентуално рискови транични резултати. Особено при хора с претрупан или отчасти повреден черен дроб. Доказателство за това идва от теоретичен екип от Съединени американски щати – страната, където приложението на този вид медикаменти за лекуване на киселини е измежду най-масовите в международен мащаб.

Научен екип от Калифорнийския Университет оповестява, че потискането секрецията на стомашен сок може да има отрицателен резултат върху чернодробните функционалности.

Опасността идва от обстоятелството, че стомашните киселини контролират числеността на болестотворните бактерии в храносмилателния тракт и при понижено количество на тези киселини може да се стигне до свръхразвитие на един доста рисков за черния дроб жанр бактерии.

Това са бактериите от рода Enterococcus, или ентерококи. Немалки количества ентерококи постъпват непрестанно в стомашно-чревния ни тракт, като част от храната, която одобряваме. При прекалено разгръщане на колониите им част от тях мигрират към черния дроб и може да предизвикат остро чернодробно инфектиране или обостряне на хронични проблеми с черния дроб .

Свързани публикации.. Инхибитори на протонната помпа – рискови за черния дроб 1 Стомашни киселини - по какъв начин да премахнем неприятното чувство? 0 При стомашни киселини не се самолекувайте! Отидете на доктор! 0

Американският теоретичен екип наблюдава лабораторно резултата от приема на общоприети дози медикаменти за киселини върху състава на чревната флора. Установено е, че за малко време лекуването на кислеини може да наруши салдото на бактериите в червата и да разреши доминантна роля на ентерококите над потребните лактобацили . В дълготраен проект е регистрирано обостряне признаците на някои от най-разпространените черноздробни болести – стеатоза , стеатохепатит и алкохолно индуцираните болести на черния дроб като цироза или алкохолен хепатит.

Посочените данни изискват към лекуването на киселини в стомаха да се подхожда доста деликатно при пациенти с остри или хронични чернодробни проблеми. Добре е да се търсят различни способи за лекуване на стомашния рефлукс, без банкет на инхибитори на протонната помпа.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР