Най-често можете да ги видите да свирят на пл. Света

...
Най-често можете да ги видите да свирят на пл. Света
Коментари Харесай

Teddy Velvet и ДумДумТатката, многоликите артисти и приключенци

Най-често можете да ги видите да свирят на пл. " Света Неделя ", където има задоволително пространство за преминаващите да тропнат една ръченица, пайдушко или копаница с усмивка на уста – те са националното трио „ ДумДумТатката “, което се образува непринудено преди няколко месеца.

Нямаме самообладание да ги чуем, да потанцуваме и попеем с тях на първия в София фестивал на уличните музиканти – Street Music Fest,  на пл. " Славейков " от 19 до 21 май!



Народното трио „ ДумДумТатката “ (името е заигравка с националния 7/8 темп на танцът ръченица) са Николай Николаев, гъдулка, Теодора Николаева, барабан, и Ален Бенев, контрабас. Водещият музикант е Николай  – гъдулар и преподавател по музика, а свиренето на улицата е ново амплоа за него, което той пък заимства от щерка си – Теодора. 

Николай е ученик на Музикалното учебно заведение в Котел и АМТИ (Пловдив). Той е дълготраен създател и водещ на предаването за национална музика по Радио Стара Загора „ От извор се ария лее “, началник е и на оркестъра към отбор Хасково. 

Теди , по-известна като Teddy Velvet, е създател и реализатор на поп и джаз музика, приключила е музикално учебно заведение и Музикалната академия със компетентност педагогика. Освен това е член на група Wet Pebbles, пианистка и китаристка, с 5 осъществени авторски песни досега, която работи също като преподавател по музика. 

Тя има опит като странник и махленски музикант – сред 2008 – 2011 година тя минава повече от 12 000 км на стоп из Европа като махленски музикант в дуо флейта и китара. По това време свири джаз стандарти на Duke Elington, George Gershwin, Erving Berling, Nat King Cole, аранжименти на типичен пиеси и известни песни на разнообразни езици. Теди си купува барабан едвам преди 3 години и от този момент свири с татко си вкъщи, за наслаждение.

Напоследък, към тях с огромно предпочитание се причислява и контрабасистът Ален Бенев , който е ученик на Музикалната академия и свири с Теди в нейния независим авторски план Teddy Velvet Band.

Тримата незабавно намират общ език в любовта си към националните мелодии и ритми. От месец към този момент имат и публично позволение да свирят на публични места в София.

На Street Music Fest,  на пл. " Славейков " от 19 до 21 май,  те ще показват хора́ и безмензурни национални мелодии от разнообразни етнографски области на страната.

И освен това – в момента Теди и татко й работят дружно по звукозаписа на нейните авторски песни и приготвят първия й албум. В него ще има и авторски песни в национален жанр, както и забавни посетител музиканти. С музиката на Teddy Velvet и датите на идни концерти можете да видите във фейсбук страницата й, както и в нейния канал в YouTube канал.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР