Най-често жертвите са привличани с обещания за големи печалбиИзмамите с

...
Най-често жертвите са привличани с обещания за големи печалбиИзмамите с
Коментари Харесай

Британците губят солидно от измами с криптовалута

Най-често жертвите са привличани с обещания за огромни облаги

Измамите с криптовалута ощетели с близо 35 млн. евро английските жители единствено за една година (източник: CCO Public Domain)

За една година английските вложители са изгубили 27 млн. паунда (около $34,38 млн.), поради измами с криптовалута, заяви регулаторният орган на финансовите действия в Обединеното кралство – FCA.
още по тематиката
По данни на FCA, в интервала от 1 април 2018 година до 1 април 2019 година всеки жител на Англия, станал жертва на машинация с криптовалута, е изгубил приблизително по 14 600 паунда ($18 500).

За същия интервал са се утроили случаите на измами с криптовалута. Данните сочат, че за една година броят им се е нараснали до 1800. Най-често мошениците употребяват обществени мрежи за осъществяване на схеми за „ бързо замогване ”.

По предписание, с изявления в обществените мрежи мошениците се пробват да привлекат евентуални вложители. Там постоянно се разгласяват подправени изказване от звезди с връзки към професионално направени уеб уеб сайтове, които предизвикват жертвите да влагат в мошеническия план.

Обикновено за стръв се употребява заричане за висока възвръщаемост на инвестицията. Слез това измамниците дават обещание още по-големи облаги. В последна сметка всичко приключва с провал за наивните жертви на незаконната скица.

По данни на австралийската комисия по конкуренцията и отбрана на потребителите (ACCC), през предходната година на континента също се следи пик в измамите с криптовалута. В рамките на 2018 година австралийците са изгубили $4,3 млн. от сходни закононарушения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР