Най-често хрущенето в ставите е свързано с повишена подвижност. Това

...
Най-често хрущенето в ставите е свързано с повишена подвижност. Това
Коментари Харесай

Ето защо пукат ставите и опасно ли е

Най-често хрущенето в ставите е обвързвано с нараснала пъргавина. Това се назовава хипермобилност. Най-често това вродено положение се среща при млади дами, защото те създават изменен колаген в тялото - по-разтеглителен. Това води до промени в доста тъкани, изключително на ставите.

Какво предизвиква пукането на ставите?

1. Движение на връзки, стави и сухожилия.

По време на придвижване ситуацията на сухожилието в ставата се трансформира. Чува се щракащ тон, когато сухожилието се връща на мястото си.
 3 трика за облекчение на болки в ставите 3 трика за облекчение на болки в ставите
Причини за болки в ставите Причините, които можем да открием, са доста разнообразни. Някои са свързани със болести от друга степен,...

2. Натрупване на газове в ставите.

Ставата съдържа синовиална течност, която работи като смазка. Азотът, кислородът и въглеродният диоксид се разтварят в тази течност. В момента на свръхекстензия на ставната капсула или неестествено придвижване, газовете се събират на мехурчета, които се пукат и се чува пукане.

3. Възпаление. Когато гладкостта на хрущяла се загуби, грапавите повърхности издават звуци.

4. Артроза, която се появява, когато ставата е „ износена “. Хрущялът тук-там с нараснал стрес изтънява и на равнината на търкане се появяват неравни повърхности.

5. Наранявания на меките тъкани към ставата. В случай на нарушение на еластичността на сухожилията на мускулите, с недоразвитост и съкращаване на самите мускули, е допустимо хрущене, което се възприема като ставно, в действителност периартикулярно.
 2 яйца и ябълков оцет и забравяте за ШИПОВЕТЕ 2 яйца и ябълков оцет и забравяте за ШИПОВЕТЕ
Шиповете са едно от най-болезнените феномени, които могат да ни връхлетят. Болката от тях е съвсем нетърпима и нормално хората прибягва...

Опасно ли е пукането в ставите?

Повечето експерти са склонни да имат вяра, че е належащо лекуване на ставите, когато хрущенето е съпроводено от неприятни или мъчителни чувства. Най-вероятно това може да значи напредък на костна тъкан или доста изтъняване на хрущяла, степента на което демонстрира стадия на артроза.

Ако напукването и хрущенето съпровожда придвижвания в ставите на гръбначния дирек, рамото, лакътя или пръстите и няма болежка, тогава най-вероятно не би трябвало да се притеснявате. Структурата на тези стави, връзки и кости към тях е такава, че даже и леко придвижване, може да провокира пукане, при безусловно здрави стави. Ставите, които изпитват аксиални натоварвания, са друг въпрос: ханш, коляно, гален. Хрускането в тези стави може да демонстрира първичните прояви на изтъняване на хрущяла - артроза.

Как да се оправим със ставни проблеми?

На първо място, в случай че ставата е подута, има болежка след вървене или болежка неподвижен, би трябвало да посетите доктор. Лекарят ще организира обзор, функционални проби за допустимо увреждане на меките тъкани (връзки, менискуси, сухожилия) и ще откри повода за болката и подуването. След като се откри повода, стартира лекуване, което е ориентирано към унищожаване на възпалението в или към ставата, унищожаване на аргументите за възпалението и превантивни ограничения.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР