Най-често ангината възниква вследствие простудяване на тялото или на отделни

...
Най-често ангината възниква вследствие простудяване на тялото или на отделни
Коментари Харесай

Ангината идва от простудяване на тялото, особено краката

Най-често ангината поражда вследствие простудяване на тялото или на обособени негови елементи, изключително краката
Едно от най-разпространените простудни болести - това е ангината, наричана още изострен тонзилит. На това остро инфекциозно заболяване, засягащо сливиците, са подложени както децата, по този начин и възрастните.

Най-често ангината поражда вследствие простудяване на тялото или на обособени негови елементи, изключително краката. Това може да се случи на фона на намаляване на имунната отбрана на организма, при нискокалорично хранене, при продължителен стрес, при изтощеност и недоспиване.

При първите признаци - сгряващ компрес

Първите признаци на заболяването са болки при преглъщане (от едната или и от двете страни), нараснала температура, от време на време побиване на тръпки, главоболие, тъпа болежка в ставите. В началото на заболяването добър резултат дава изплакването на гърлото с топъл алкален разтвор (1 ч. лъж. хлебна сода на 1 чаша преварена вода) 4-5 пъти дневно. Може и с топло мляко или с свеж сок от лук - по 3-4 ч. лъж. дневно.

При първите признаци на ангина се предлага на шията да се наложи сгряващ компрес. За разтвор може да послужи 1 ч. лъж. оцет, разводнен в половин литър вода, също и подгрято растително масло, водка, разводнен алкохол или просто топла вода. Обвийте компреса към шията, като от горната страна наложите хартия, по-късно памук и най-после топъл шал. Желателно е компресът да се държи не по-малко от 2 часа.

Може да се направи и гореща вана на краката. В бездънен съд се налива вода с температура 40-42°C и краката се държат 15-20 мин. Когато усетите, че водата изстива, доливайте топла. За увеличаване на действието можете да добавите във водата 1-2 суп. лъж. суха горчица. След процедурата изтрийте краката със суха забрадка, сложете си вълнени чорапи и легнете, завивайки се с топло одеяло. В началния етап на ангината доста потребни са и лимоните.

Народните лечители предлагат в устата покрай сливиците да се държат 2-3 резенчета лимон, изчистени от кората, като постепенно се всмуква сокът от тях. Когато лимонът омекне, може да се глътне, а след час и половина процедурата да се повтори.

Препоръчителни са натуралните средства

При ангина нормално температурата мощно се покачва. За намаляването ѝ вместо таблетки, е желателно да употребявате натурални средства. Ето няколко от тях:

- Две супени лъжици сухи или 100 г пресни малини се заваряват в чаша вода, след 10-15 мин. се прибавя 1 супена лъжица мед, сместа се разбърква и се приема топла преди сън.

- 2-3 супени лъжици малиново сладко се смесва с парещ чай и се приема преди сън.

-1 супена лъжица липов цвят се заварява в чаша вода и след 20 мин. се прецежда, като се прибавя 1 супена лъжица мед. Приема се по половин чаша преди сън.

Внимание!

При ангина, като антитоксично и намаляващо температурата средство се употребява ориз. Една чаша ориз се залива със 7 чаши вода, прибавя се една супена лъжица мента, сместа се оставя да кипне и се смесва с настъргана на ситно глава кромид лук. От отварата се пие по 1/3 чаша на всеки два часа. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР