Най-червената от всички червени линии за Русия е въвличането на

...
Най-червената от всички червени линии за Русия е въвличането на
Коментари Харесай

Проф.Боян Чуков: Китай подкрепя Русия срещу САЩ 


Най-червената от всички червени линии за Русия е въвличането на Украйна във НАТО. Ако това се случи, стратегическите последици са неопределени и доста тежки. Освен това се слага под риск Крим и Източна Украйна. Това го споделя още през 2008 година сегашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

В ефира на Нова, Чуков съобщи, че сме на прага на въоръжени дейности в Донбас. „ В Украйна към този момент се приготвят за това, което ще се случи. Между Русия и Съединени американски щати има някаква сделка, която не е обществено декларирана. Изтеглиха се всички всички американци, в това число американския спецназ, видяхте какво стана с дипломатите.“

Чуков разяснява, че украинската войска сега не може да е ефикасна, тъй като 97% от горивото на ракетите й идва от Русия, 93% от горивото на бойната техника на пехотата – от Русия и Беларус, а 83% от горивата за колите – от Казахстан и Русия. Според специалистът е ясно, какво ще стане, в случай че това „ кранче ” бъде спряно.

Според него позицията на Китай по въпроса е ясна, без да е изразена сега. „ Съюзът на Русия и Китай е екзистенциален, тъй като те знаят, че сами няма да се оправят с политиката на Съединени американски щати ”, разяснява той. Чуков акцентира, че Китай безшумно е оповестил, че е срещу разширението на НАТО на изток и на процедура е на страната на Путин.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР