Най-чаканият мач в света отново е на дневен ред, този

...
Най-чаканият мач в света отново е на дневен ред, този
Коментари Харесай

Да си подарим Ел Класико!

Най-чаканият мач в света още веднъж е на дневен ред, този път като прелестен предколеден подарък за всички нас. Реал Мадрид и Барселона “се хващат за гушите” в спор за великолепие от 17-ия кръг на Примера дивисион. Озъбени един против различен, врагове на всички вероятни фронтове, те още веднъж ще излязат на сцената в битка за популярност. Отколешното съревнование не стопира да вълнува стотици милиони по целия свят. Очакванията са да бъдат усъвършенствани върхове за гледаемост и една десета от всички хора на планетата да седнат пред тв приемниците, с цел да проследят великанската битка на “Сантиаго Бернабеу”.



Двата тима посрещат супермача в разнообразни позиции. Класирането в Примера демонстрира солидно преимущество за Барса, само че равносметката за 2017 година е напълно в интерес на Реал. Както всякога, всяка прогноза може да стане за смях 90 минути по-късно и това е част от приказното омагьосване на Ел Класико.
Зинедин Зидан може да разчита на всички най-хубави футболисти. Специалистите са уверени, че ще заложи на състава, донесъл последния трофей в Шампионската лига. Стомилионният Гарет Бейл вероятно ще бъде подценен и бързината му ще влезе в действие след почивката. Магьосникът Иско, “килърът” Кристиано Роналдо и спореният Карим Бензема ще тормозят защитата на “лос кулес”, мощно подпомагани от нападателните бекове Даниел Карвахал и Марсело.
El Clasico is nearly here, who are you backing? pic.twitter.com/oTgTVzzjLP
— 90min (@90min_Football) December 22, 2017

В “синьо-червения” лагер всички погледи ще бъдат вперени в Лионел Меси. “Мозъкът” на каталунците ще се опита да избяга от “звяра” Каземиро и да твори. Луис Суарес ще е “шилото” в предни позиции, търсещо непрекъснати комбинации с Лео и вдъхновителя Андрес Иниеста. Ернесто Валверде няма да избяга от скица 4-4-2, търсейки превес в средата на терена, където ще бъде включен боецът Паулиньо.
Two superstars, many great goals...

Cristiano Ronaldo and Lionel Messi have scored plenty of great strikes between them in the history of El Clasico. pic.twitter.com/NoDO1nZ1yt
— Goal (@goal) December 22, 2017

Преди всяка Класика въпросите са свързани главно с формата на Кристиано и Меси. Португалецът търпи доста рецензии в последните седмици поради камарата пропуски и свръхниската си голова успеваемост. Актуалният притежател на “Златната топка” обаче знае по кое време да “изригне” и да покаже силата си. Геният от Росарио е приятност за окото всякога и едно негово придвижване може да реши конфликта.



В последните седмици двата отбора демонстрират съществено съмнение в защитните си линии, въпреки това да не проличава по статистиката на каталунците. Рафаел Варан и Серхио Рамос са стикована отбранителна двойка, само че все пак нерядко се пропукват. Жерард Пике не е в най-хубавата си форма, а Томас Вермален е надалеч от най-прекрасните си футболни години. Възстановеният Хавиер Масчерано едва ли ще измести белгиеца от стартовите 11. Марк-Андре тер Стеген е същински великан на вратата на “лос блаугранас” и един от огромните герои от началото на сезона. В другия лагер Кейлор Навас непрекъснато е под обстрел и не стопира да се приказва за негов заместител.

 Двете треньорски глави ще се надлъгват тактически за решение на игровите ребуси. Зидан ще се опита да спре Меси, а Валверде има задачата да се оправи със скоростните нападения по крилата. Стратегиите ще изиграят основна роля, само че в случай че някъде ще се появи с цялостна мощ човешкият фактор, то знайте, че ще е на тревата на “Сантиаго Бернабеу”.



Днес целият футболен свят ще впери взор в северната част на Мадрид и ще се вълнува с героите на Реал и Барса. Въпреки медийния искра и генералната роля на маркетинга Ел Класико е запазило искрата си - непринудена, огнена, изпепеляваща.

Вероятни сформира:
Реал Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско; Бензема, Кристиано
Барселона: Тер Стеген; Сержи Роберто, Пике, Вермален, Алба; Ракитич, Бускетс, Паулиньо, Иниеста; Меси, Суарес

Съдия: Санчес Мартинес
Стадион: “Сантиаго Бернабеу”, Мадрид
Начален час: 14,00
Примера дивисион 17 кръг, събота 23 декември  Реал Мадрид 14:00предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР