Най-богатото поколение в САЩ и за 2019 година остава това

...
Най-богатото поколение в САЩ и за 2019 година остава това
Коментари Харесай

Кои са най-богатите поколения в Америка

Най-богатото потомство в Съединени американски щати и за 2019 година остава това на Бейби бумерите, най-многобройното потомство в историята на Съединени американски щати, на родените сред 1944 и 1964 година.

Преди тридесет госдини те са били на същата възраст като Милениалите (родените сред 1981 и 1996 година през актуалната 2019 година.

Въпреки това през 1989 година Бейби бумерите са имали 21% от американското благосъстояние, което е 7 пъти повече от 3%, които принадлежат на Милениалите днесг., написа в блога си Алекс Табарок, представен от „ Бизнес инсайдър ".

Така нареченото Тихо потомство (родените от 1923 до 1943 г.) има все по-малко благосъстояние - техният дял понижава от 80% на 25% за последните 30 години. Това се дължи на естественото понижаване на техния брой, поради възрастта, както и поради обстоятелството, че те са изразходвали съвсем всичките си пенсионни спестявания.

С придвижване на възрастта делът на Бейби бумерите нараства от 20% до съвсем 60%.

На Поколението X сега се пада единствено към 16% от американското благосъстояние. И което е по-изненадващо – делът на на Милениалите не пораства през последните 5 години и възлиза на по-малко от 5% от общото благосъстояние на хората в Съединени американски щати. Макар да става дума за по-младото потомство, наклонността е налице – младите през днешния ден имат доста по-малко, в сравнение с връстниците им преди 20 или 30 години.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР