Най-богатият човек във Великобритания - Сър Джим Ратклиф напуска Острова,

...
Най-богатият човек във Великобритания - Сър Джим Ратклиф напуска Острова,
Коментари Харесай

Най-богатият човек във Великобритания я изоставя заради Монако

Най-богатият човек във Англия - Сър Джим Ратклиф напуща Острова, с цел да се реалокира в Монако. Това се случва единствено 2 месеца откакто той получи рицарско звание, поради " заслуги към бизнеса и вложенията " в Обединеното кралство, написа Guardian.

Ратклиф, създател и изпълнителен шеф на нефтохимическата компания Ineos и почитан покровител на Brexit, се готви да се реалокира на Лазурния бряг, с цел да избегне английските налози върху голямото си благосъстояние. Неговото положение се прави оценка на 21 милиарда паунда.

65-годишният предприемач не отговори на запитванията за коментар на решението си, което първо бе разкрито от вестник Daily Telegraph, а от компанията му го дефинираха като " персонален въпрос ". От Ineos увериха, че са ангажирани с бизнеса си на Острова и считат да запазят централата си в Лондон " в обозримо бъдеще ".

Ратклиф бе един от мощните поддръжници на Brexit, потвърждавайки, че Англия ще процъфтява отвън Европейски Съюз. Въпреки това той настояваше Лондон и Брюксел да запазят комерсиалните си връзки.

 Най-богатите британци към този момент не са аристократи, а предприемачи
Най-богатите британци към този момент не са аристократи, а предприемачи

Състоянието все по-рядко идва по завещание, а се натрупа със лични старания

Милиардерът бе разгласен за най-богатия човек на Острова през май, когато персонално се свърза със Sunday Times, потвърждавайки, че благосъстоянието му е фрапантно подценено. Вестникът усили оценката за благосъстоянието му от 15.3 милиарда паунда на 21 милиарда паунда, откакто получи достъп до частните доклади на Ineos.

Sunday Times увеличи и оценката си за имението му край Болию в Ню Форест, както и за двете му суперяхти, наречени " Хемпшир " и " Хемпшир II ". Преоценката на активите изстреля Ратклиф от 18-то до първо място в листата на най-богатите хора във Англия.

Предприемачът има 60% от Ineos, която през предходната година осъществя облага от над 2.2 милиарда паунда и има 18 500 чиновници. Двамата му заместници - Анди Къри и Джон Рийд - имат по 20% от компанията, оценени на 7 милиарда паунда. И двамата възнамеряват да се реалокират в Монако дружно с Ратклиф.

" Каква е повода да влагаме в Обединеното кралство? Уменията ни не са страхотни. Трябва да се оправим със синдикатите. Изолирани сме от Европа. Имаме логистични разноски. Ниските данъчни ставки оказват помощ, само че евтината сила в действителност може да помогне за основаването на работните места в производството, от които се нуждаем ", съобщи той пред Sunday Times, откакто беше разгласен за " най-успешния английски предприемач ".

 Шефката на Bet365 получи $284 милиона за година
Мениджърът, който получава по 800 000 $ заплащане дневно

Тя е почнала като елементарна касиерка

Ратклиф е напускал Англия и преди. През 2010 година той реалокира Ineos в Швейцария през 2010 година в символ на митинг против данъчната политика на тогавашното държавно управление на лейбъристите. Преместването му икономисва към 450 млн. евро налози.

През 2016 година милиардерът връща компанията си назад в Обединеното кралство, откакто консерваторите още веднъж са на власт и понижават корпоративния налог от 28% на 20%.

" Нашата нова база в Лондон отразява нашите английски корени. Бъдещето на Ineos е доста ярко и огромна част от този оптимизъм идва от нашите английски интервенции ", споделя Ратклиф след завръщането си на Острова.

Бизнесменът твърди, че обича Англия и купува доста от най-известните английски марки, като производителя на якета Belstaff.

 Британски милиардер и немска компания възраждат именития Land Rover Defender
Британски милиардер и немска компания възраждат именития Land Rover Defender

Автомобилът може да се създава във Англия или в Германия

Инвестира 500 млн. паунда в основаването на " английски " правоприемник на Land Rover Defender, макар че именития джип ще бъде планиран от немска компания.

" Нашето желание е за място в Обединеното кралство, само че изборът би трябвало да бъде разумен, освен прочувствен ", настояват от компанията на Ратклиф.

Макар да е почитател на Манчестър Юнайтед, милиардерът се опита да купи " Челси ", предлагайки 2 милиарда паунда по-рано тази година, само че офертата му бе отхвърлена от съветския притежател на клуба Роман Абрамович. Ineos към този момент има швейцарския футболен клуб Лозана.

Любимата му суперяхта " Хемпшир II " разполага с " плажен клуб " и хеликоптерна площадка, която елементарно се трансформира в игрище. Близо 80-метровата суперяхта има екипаж от 21 души и каюти за 14 посетители.

Ратклиф ще последва образеца на доста от най-богатите хора в света, които се реалокират в Монако. Почти 35% от жителите на Княжеството са милионери, а още 2700 такива се чака да дойдат там до 2026 година, съгласно прогнозата на Knight Frank.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР