Най-богатият човек в света - Илон Мъск, призова избирателите в

...
Най-богатият човек в света - Илон Мъск, призова избирателите в
Коментари Харесай

Мъск към американците: Гласувайте за републиканците на междинния вот

Най-богатият човек в света - Илон Мъск, прикани гласоподавателите в Съединени американски щати да поддържат републиканските претенденти в навечерието на междинните избори.

" Споделената власт лимитира възможни злоупотреби и на двете партии. Затова предлагам да се гласоподава за републикански Конгрес, защото президентството е на Демократите ", написа Мъск в Twitter в послание към своите 114 милиона почитатели.

" Заклетите демократи или републиканци в никакъв случай не гласоподават за съперниците, тъй че самостоятелните гласоподаватели са тези, които в действителност вземат решение кой да ръководи ”, написа още новият притежател на Twitter.

След като Мъск купи обществената мрежа, правозащитни организации подложиха на рецензии позицията му по отношение на модерирането на наличието там. Причината за това стана оповестената от милиардера поддръжка за безспорната независимост на словото, която съгласно тях може да ускори дезинформацията и насаждането на ненавист в Twitter.

Американската Демократическа партия на президента Джо Байдън е изправена пред тежка битка, пробвайки се да задържи контрола над Конгреса на изборите във вторник. Прогнози за вота и социологически изследвания сочат, че републиканците имат доста огромен късмет да завоюват болшинство в Камарата на представителите, а битката за Сената евентуално ще бъде по-оспорвана.

Мъск и преди е заявявал, че би дал своя вот за републиканците, само че постоянно акцентира, че поддържа умерените и от двете страни на барикадата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР