Най-богатият човек в света - Джеф Безос забогатява още повече

...
Най-богатият човек в света - Джеф Безос забогатява още повече
Коментари Харесай

Джеф Безос вече е най-богатият в модерната история, има над $150 милиарда

Най-богатият човек в света - Джеф Безос забогатява още повече след промоционалния ден (Prime Day) на неговата компания Amazon. 36-те часа на съществени разпродажби ще усилят облагата на колоса в електронната търговия, както и членската маса на услугата му. Но най-облагодетелстван ще е самият Безос, чието положение нараства до над 150 милиарда $, оповестява списание Time.

Промоционалният ден беше предстоящ с неспокойствие от клиентите на компанията, а нейният началник и основател капитализира тези упования по съвършен метод.

 Джеф Безос печели по $1,7 милиарда на седмица през 2018
Най-богатият човек в света печели по $1,7 милиарда на седмица през 2018

Как съумя да стигне дотук?

Подобно на доста милиардери бизнесмени, положението на Безос се основава основно на цената на акциите на компанията му, а скъпите бумаги на Amazon непрестанно се повишават.

Цената продължи да пораства и през тази седмица, достигайки 1822 $ при затварянето в понеделник. За съпоставяне акциите се търгуваха към 1000 $ през октомври предходната година.

 Джеф Безос към този момент има $120 милиарда. Какво може да си купи с тях?
Джеф Безос към този момент има $120 милиарда. Какво може да си купи с тях?

Само за година той е забогатял с толкоз, колкото е произвела българската стопанска система

Според списание Forbes, което наблюдава чистото положение на милиардерите в действително време, покачването на акциите на Amazon усилва чистото благосъстояние на Джеф Безос с над 1 милиарда $.

Така 54-годишният Безос се трансформира в най-богатия човек в модерната история. Той към този момент е с над 55 милиарда $ по-богат от втория най-заможен човек в света - Бил Гейтс. Състоянието на Безос е по-голямо от това на всеки различен, даже приравнено съгласно равнищата на инфлация.

 Джеф Безос наподобява непреклонен на върха на класацията на най-богатите
Източник:

Джеф Безос наподобява непреклонен на върха на класацията на най-богатите

Състоянието от 100 милиарда $, което Гейтс доближи за малко през 1999 година в разгара на взрива на dot-com, се равнява на към 149 милиарда $ в днешни цени, оповестява Bloomberg.

Нетното благосъстояние на Безос набъбна с 52 милиарда $ през тази година, което е повече от цялото положение на най-богатия човек в Азия - създателят на Alibaba Group Джак Ма.

 Джеф Безос държи толкоз огромно благосъстояние, каквото Бил Гейтс в никакъв случай не е имал
Джеф Безос държи толкоз огромно благосъстояние, каквото Бил Гейтс в никакъв случай не е имал

Акциите на Amazon не престават да вършат върхове

Личното положение на Безос към този момент съвсем се равнява на 151.5-те милиарда $, притежавани от семейство Уолтън (собствениците на колоса Walmart), най-богатата династия в света.

" Това е толкоз зашеметяваща цифра, че е мъчно да се изравни, даже в вероятност ", съобщи пред Bloomberg Майкъл Коул, изпълнителен шеф на Cresset Family Office.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР