Най-богатият човек в Германия стана най-големият акционер в германската авиокомпания

...
Най-богатият човек в Германия стана най-големият акционер в германската авиокомпания
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Германия става най-големият акционер на Lufthansa

Най-богатият човек в Германия стана най-големият акционер в немската самолетна компания Lufthansa, откакто усили каузи си от 10.01% до 15.01%. Така Клаус-Михаел Кюне изпревари немското държавно управление. Берлин продава акциите си, откакто превозвачът възвръща средствата по избавителния проект по време на пандемията. В подмяна на държавната поддръжка от 9 милиарда евро, страната стана акционер с 20%. Новината се отрази добре на акциите на немския авиопревозвач, откакто от началото на годината те са изгубили към 9% от началото на годината, оповестява Bloomberg.

Кюне към момента не е коментирал обществено информацията за увеличението на своя дял в Lufthansa. Знае се, че магнатът в бранша на логистиката, чието благосъстояние се прави оценка на 35.1 милиарда $ съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg, е изразил интерес да заеме място в борда на шефовете на Lufthansa. Кюне е почетен ръководител и мажоритарен притежател на Kuehne + Nagel, най-големият морски изпращач в света.

Неговата холдингова компания също по този начин има 30% в немската Hapag-Lloyd, която до момента не е правила опит да придобие авиационни интервенции. Товарното поделение на Lufthansa ръководи флотилия от 12 огромни товарни самолета и също по този начин употребява пътническите самолети за транспорт на колета.
Реклама
" Не е ясно каква е крайната му цел ", споделя Александър Ървинг, анализатор в Bernstein Autonomous в Лондон. " Търговската логичност на отвесното консолидиране на изпращач с въздушен карго оператор е комплицирана, защото прави тласъците по-малко ясни ", сподели той, отбелязвайки, че не е имало интеграция сред Kuehne + Nagel и Hapag-Lloyd.
Отмяна на полети
През юни Lufthansa анулира 900 полета поради дефицит на личен състав. В изказване, превозвачът заяви, че " регистрира огромно търсене на въздушни пътувания това лято, само че инфраструктурата на бранша не е изцяло възобновена след пандемията. Цялата авиационна промишленост, изключително в Европа, сега страда от дефицит на личен състав. Това визира летищата, наземните услуги, контрола на въздушното придвижване, а непроменяемо и самолетните компании ".
Свързани публикации Лятото на летищния безпорядък 8 юли 2022, 06:21 Мерилин Бастен, Eurocontrol: Синтетичните горива са бъдещето на авиосектора 4 юли 2022, 15:07 Летище София: Under Construction от следващата година 21 юни 2022, 15:32 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР