Най-богатият човек в Европа - французинът Бернар Арно, ще бъде

...
Най-богатият човек в Европа - французинът Бернар Арно, ще бъде
Коментари Харесай

Най-богатият европеец официално купува американската Tiffany за $16 милиарда

Най-богатият човек в Европа - французинът Бернар Арно, ще бъде новият притежател на американската марка за първокласни артикули Tiffany. Преговорите сред нейните сегашни притежатели и конгломерата на Арно LVMH са на финалната права, написа CNN Business.

Бордовете на шефовете на двете компании са се срещнали в неделя, с цел да завършват диалозите към придобиването за над 16 милиарда $. Очаква се договорката да бъде публично оповестена в понеделник.

Първоначалното предложение на LVMH беше за към 130 $ на акция. По-късно то беше увеличено до 135 $. Преди месец компанията предложи по 120 $ или към 14,5 милиарда $.
 LVMH желае да купи американската марка Tiffany за $14,5 милиарда
Най-богатият европеец желае да купи американската марка Tiffany за $14,5 милиарда

От конгломерата от години търсят опция за агресия на пазара в Съединени американски щати

През предходната седмица акциите на Tiffany се повишиха с 3,6% до 127,73 $, а LVMH загуби 0,7% в Париж. Компанията на Бернар Арно, най-богатият европеец, е и най-голямата в промишлеността на първокласните артикули, като империята му бе основана главно посредством придобивания.

Докато LVMH се радва на засилено търсене на продуктите си в Китай, придобиването на Tiffany ще усили наличието и в Съединени американски щати, където френската компанията скоро откри цех.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР