Най-богатият член на американския сенат бе принуден да разпродаде акциите

...
Най-богатият член на американския сенат бе принуден да разпродаде акциите
Коментари Харесай

Най-богатият член от Сената на САЩ разпродаде акции в размер на милиони долари заради COVID-19

Най-богатият член на американския сенат бе заставен да разпродаде акциите на стойност от няколко милиона $ поради срутва на финансовите пазари, подбуден от рецесията с ковид.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1777
Сенатор Кели Льофлер от Републиканската партия в щата Джорджия е вложила в компания, която е била добре позиционирана на пазара, с цел да се възползва от идната рецесия с ковид. Касае се за софтуерна компания, която продава телекомуникационен програмен продукт.

По-късно обаче представител на Льофлер съобщи за ''Business Insider'', че тази информация съставлява ''нелепа и неоснователна атака'' против сенатора.

,,Г-жа Льофлер не взима сама капиталовите решения. Те се взимат от съветници, без знанието или въздействието на госпожа Льофлер или брачният партньор й. Г-жа Льофлер е била известена за осъществените покупки и продажби три седмици откакто са били направени'', изясни представителят.

Акциите на американските софтуерни колоси поевтиняха поради COVID-19

Преди да навлезе в политическия живот, Льофлер е била изпълнителен шеф на Bakkt – компания, профилирана в услугите с криптовалути и благосъстоятелност на InterContinental Exchange – компанията, която оперира Нюйоркската фондова борса. Основател на компанията е нейният брачен партньор, Джефри Спричър, който е и ръководител на фондовата борса. По информация на списание ''Форчън'' двамата държат общо 500 милиона $.

След настъпването на рецесията с COVID-19 Кели Льофлер декларирала, че още на 24 януари е почнала да разпродава акции на компанията. В този ден тя е продала дялове сред 50 и 100 000 $ в Resideo Technologies. В този ден акциите на компанията са затворили на 11 $ и 38 цента. На 19 март същите тези акции към този момент са били с цена 5 $ и 11 цента. Оттогава доникъде на февруари Льофлер и мъжът й са създали 29 покупко-продажби с акции, в това число покупки на стойност сред 100 000 и 250 000 $ в Citrix – софтуерна компания, която предлага телекомуникационен програмен продукт.

Кели Льофлер е вторият републиканец, която разпродава на пожар акциите си поради неустойчивостта на финансовите пазари около COVID-19. Преди нея сенатор Ричард Бър също е продал акции на своя компания на стойност сред 630 хиляди и 1,7 млн. $ на 13-и февруари.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1777  Депутатите одобриха Закона за ограниченията по време на изключително състояние Депутатите одобриха Закона за ограниченията по време на изключително състояние  Европейска комисия предлага да се задейства Общата защитна уговорка на Пакта за непоклатимост и напредък Европейска комисия предлага да се задейства Общата защитна уговорка на Пакта за непоклатимост и напредък  Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР