Най-богатият американец остава Бил Гейтс. Неговото състояние е 88.9 млрд.

...
Най-богатият американец остава Бил Гейтс. Неговото състояние е 88.9 млрд.
Коментари Харесай

Най-богатите американци

Най-богатият американец остава Бил Гейтс. Неговото положение е 88.9 милиарда USD. Живеещият в щата Вашингтон Гейтс е и най-богатият човек на планетата. Данните са от годишната ранглиста на Forbes, която показва най-богатите американци в 50-те щата на Съединени американски щати.

В рамките на една година Гейтс е прибавил към положението си 12 милиарда USD. На второ място както в щата Вашингтон, по този начин и в Съединени американски щати е създателят на интернет компанията Amazon Джеф Безос. Неговото положение се пресмята на 83.3 милиарда USD.

Най-богатият жител на щата Калифорния и в това време най-младият милиардер в класацията, е 33-годишният създател на обществената мрежа Фейсбук Марк Зъкърбърг – 62.4 милиарда USD. В щата Ню Йорк описът на богаташите оглавява някогашният кмет на едноименния град Майкъл Блумбърг. Той е съумял да натрупа благосъстояние в размер на 50.7 милиарда USD.

Известният бизнесмен Уорън Бъфет разполага със 76.2 милиарда USD и е най-богатият гражданин на щата Небраска. В щата Орегон първото място е за притежателя на компанията Nike – Фил Найт, чието положение възлиза на 25 милиарда USD.

Общото благосъстояние на всички влезнали в класацията надвишава 745 милиарда USD. В седем от щатите няма нито един милиардер. Най-богатият човек в тях е притежателят на хотели и други недвижими парцели Гари Терълдсън от Северна Дакота. Неговото положение е 900 млн. USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР