Най-богатият африканец Алико Данготе изрази желанието си да купи Арсенал,

...
Най-богатият африканец Алико Данготе изрази желанието си да купи Арсенал,
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Африка иска да купи "Арсенал"

Най-богатият африканец Алико Данготе изрази желанието си да купи " Арсенал ", съобщи английския таблоид " Дейли Мирър ", цитирайки информация от уеб страницата football.london. Нигерийският милиардер е дълготраен почитател на " артилеристите ", като на няколко пъти разгласи, че има интерес да вземе акции от клуба.

Данготе, който е на 60 години, има персонално положение, оценено на 12.9 милиарда $ (10 милиарда паунда).

Според " Форбс ", нигериецът е на 67-о място в листата на най-богатите хора в света. Той построява голяма петролна рафинерия край Лагос, като след завършването на плана за няколко милиарда е подготвен да насочи оферта до мажоритарния притежател на " Арсенал " Стан Крьонке.

Американският предприемач има 67% от клуба, до момента в който 30% са благосъстоятелност на Алишер Усманов. Крьонке към този момент отхвърли оферта от Усманов за своя дял на стойност 1.3 милиарда $ през лятото.

" Аз мисля, че Стан би желал да продава, стига да получи подобаващата оферта. Първото нещо, което бих направил, като поема клуба е да освободя мениджъра. Арсен Венгер свърши прелестна работа, само че е време различен да заеме мястото му ", сподели Данготе пред " Блумбърг ".

 Венгер е отпред на
© Reuters

Венгер е отпред на " Арсенал " към този момент 21 години, само че претендент притежателят на " арилеристите " се закани да го в профил.

Той възнамерява да купи и дялото на Алишер Усманов. Най-богатият руснак на няколко пъти опита да стане едноличен притежател на клуба, само че не сполучи.

Арсен Венгер е отпред на " Арсенал " към този момент 21 години, като през май подписа нов контракт до 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР