Най-богатите в Русия загубиха 32 милиарда долара през 2022 г.,

...
Най-богатите в Русия загубиха 32 милиарда долара през 2022 г.,
Коментари Харесай

Най-богатите в Русия губят милиарди заради кризата в Украйна

Най-богатите в Русия изгубиха 32 милиарда $ през 2022 година, като загубите се чака да се усилят, защото рецесията в прилежаща Украйна продължава да ескалира, като Съединени американски щати и нейните западни съдружници обмислят нови кръгове от антируски наказания.

Според Bloomberg Billionaires Index, лист на 500-те най-богати хора в света, Генадий Тимченко, който има дялове в енергийни компании, както и в други бизнеси, оглавява листата на богатите руснаци, за които положението им понижава. Според известията милиардерът, който извлича по-голямата част от благосъстоянието си от дял в огромен съветски производител на газ " Новатек ", е изгубил 6,47 милиарда $ от началото на годината. В момента положението му възлиза на към 16 милиарда $.

Друг акционер на Новатек, Леонид Михелсон, означи спад на чистата си стойност с 6,2 милиарда $ през 2022 година до 26,2 милиарда $, до момента в който положението на ръководителя на Лукойл Вагит Алекперов спадна към 3,5 милиарда $ през същия интервал до 19,3 милиарда $, защото акциите на енергийната компания се намалиха с съвсем 17%.

Нетната стойност на 23-те милиардери в страната сега възлиза на 343 милиарда $, съгласно листата на благосъстоянието, което е спад от 375 милиарда $ в края на годината.

Руските фондови пазари се сринаха тази седмица, откакто президентът Владимир Путин призна самостоятелния статут на отделилите се републики Донецк и Луганск в Източна Украйна.

Съединени американски щати оповестиха първия кръг от нови антируски наказания, ориентирани към „ съветския хайлайф и членовете на фамилията “ и се допуска, че „ отрязват съветското държавно управление от западното финансиране “, като постановат ограничавания върху вложението в нейния върховен дълг.

В същото време Германия спря узаконяването на газопровода „ Северен поток 2 “, поставяйки енергийния план с Русия в задържане за неопределен срок, до момента в който Обединеното кралство наложи наказания на пет от банките на страната и трима от най-богатите й лица, в това число Тимченко. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР