Най-богатите собственици на жилища във Великобритания вероятно живеят в Кенсингтън

...
Най-богатите собственици на жилища във Великобритания вероятно живеят в Кенсингтън
Коментари Харесай

Най-скъпата улица във Великобритания, където имотите струват средно по £35 милиона

Най-богатите притежатели на жилища във Англия евентуално живеят в " Кенсингтън Палас Гардънс " в центъра на Лондон. Тя застроена още през първата половина на 19-ти век, а междинната цена на парцелите там е 35.6 млн. паунда.

Въпреки че парцелите в влиятелния регион поевтиняха с към 1.3 млн. паунда през предходната година, тя остава най-скъпата улица на Острова.

 В региона има в действителност забележителни първокласни парцели
Източник:

В региона има в действителност забележителни първокласни парцели

Показва го и статутът на хората, живеещи там, като дъщерята на някогашния началник на Формула 1 Бърни Екълстоун - Тамара, стоманеният магнат Лакшми Митал и притежателят на футболния " Челси " - съветският олигарх Роман Абрамович.

Втората най-скъпа улица в Обединеното кралство, със междинна стойност на парцелите от 21.7 млн. паунда, е " Гросвенър Кресънт " в централен Лондон, а трета е " Къртни Авеню ", където жилищата костват по към 21 млн. паунда.

Данните са на имотния портал Zoopla, който годишно изготвя ранглиста на най-скъпите улици във Англия. Не е изненадващо, че всички са в Лондон, написа английският Telegraph.

 10-те най-скъпи улици на Острова са в Лондон
Източник:

10-те най-скъпи улици на Острова са в Лондон

Поглеждайки отвън Лондон, най-скъпата улица е " Монтроуз Гардънс " в Ледърхед, Съри, със междинна цена на парцела от 5.92 млн. паунда. Въпреки високата цена, парцелите на тази улица са поевтинели с до 6 млн. паунда през последната година.

Във Англия има 18 289 улици, където междинната стойност на парцела е 1 млн. паунда или повече. Те са нарастнали с съвсем 4000 от 14 417, регистрирани през 2017 година Над 91% от тях се намират в Южна Англия, регистрират от Zoopla.

Ако изключим Лондон, Рединг заема първото място с 242 улици с парцели за 1 млн. паунда или повече. Втори е град Гилдфорд в Съри с 230, а трети - Севъноукс в Кент с 218.

 Снимка 382229
Източник:

" Въпреки че пазарът на недвижими парцели в Лондон продължава да е плосък, очевидната му прелест значи, че най-изключителните му квартали не престават да преобладават в листата ", показва Лорънс Хол от Zoopla.

Ръстът на цените на жилищата на Острова продължава да се забавя , спадайки от 3.2% до 3.1% през последната година, най-ниският годишен напредък за последната петилетка, съгласно настоящата публична статистика.

 Краят на световния заможен взрив
Краят на световния заможен взрив

От Лондон до Сидни и от Пекин до Ню Йорк цените на жилищата в някои от най-търсените градове потеглят на юг

Поскъпването на жилищата доближава най-големия спад от август 2013 година, когато цените на парцелите се усилват с 3%.

Средната цена на жилищата във Англия сега е 231 000 паунда, което е с 6000 повече спрямо юли предходната година, когато цените се усилиха с 4.4.%. Жилищата в английската столица остават доста по-скъпи от всеки различен район, а междинната им стойност е 484 926 паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР