Най-богатите хора в Русиядобавиха 152 милиарда долара към богатството си

...
Най-богатите хора в Русиядобавиха 152 милиарда долара към богатството си
Коментари Харесай

Forbes: 152 млрд. долара спечелили руските олигарси за година

Най-богатите хора в Русия прибавиха 152 милиарда $ към благосъстоянието си през миналата година , макар водената война в Украйна и наложените наказания, заяви Forbes Russia, написа News.bg.

Това стана допустимо и посредством на високите цени на естествените запаси и възобновяване на голямата загуба на благосъстояния, които милиардеритепреживяха директно след началото на войната.

Русия има 110 публични милиардери в листата, което е с 22 повече от предходната година, съгласно съветското издание на Forbes, съгласно което общото им благосъстояние се е нараснало до 505 милиарда $ от 353 милиарда $, когато беше разгласен описът за 2022 година

Списъкът щеше да е още по-дълъг, в случай че петима милиардери - създателят на DST Global Юрий Милнер, създателят на Revolut Николай Сторонски, създателят на Freedom Finance Тимур Турлов и съоснователите на JetBrains Сергей Дмитриев и Валентин Кипятков - не се бяха отказали от съветското си поданство, посочи Forbes.

" Миналогодишните рейтингови резултати също бяха повлияни от апокалиптичните прогнози за съветската стопанска система ", сподели Forbes и добави, че общото благосъстояние на милиардерите в Русия е било 606 милиарда $ през 2021 г ., преди да стартира войната.

Припомня се, че Западът наложи това, което дефинира като най-тежките наказания в актуалната история на стопанската система на Русия - и някои от нейните най-богати хора - в опит да накаже съветския президент Владимир Путин за войната.

Путин съобщи, че Западът се пробва да унищожи Русия и неведнъж е рекламирал неуспеха на западните наказания да унищожат съветската стопанска система или даже да спрат западните първокласни артикули - да не приказваме за съществени елементи - да свършат в Русия.

Икономиката на Русия се сви с 2,1% през 2022 година под натиска на западните наказания, само че тя съумя да продаде нефт, метали и други естествени запаси на международните пазари, по-специално в Китай, Индия и Близкия изток.

Много съветски милиардери гледат на западните наказания като на муден и даже расистки инструмент.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР