Най-богатите 25 души в света са станали значително по-богати през

...
Най-богатите 25 души в света са станали значително по-богати през
Коментари Харесай

Най-богатите 25 души в света са забогатели с още 255 млрд. долара

Най-богатите 25 души в света са станали доста по-богати през последните два месеца, заяви американското списание " Форбс ", което е създател на най-цитираната ранглиста за имуществото на милиардерите по света.

Свръхбогатите 25 души са прибавили цели 255 милиарда $ към своето богатство от 23 март насам, когато тържищата бяха на дъното поради разпространяването на пандемията.

Изпълнителният шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг е най-големият печеливш, откакто акциите на неговата компания са поскъпнали с близо 60% през последните два месеца.

Инвеститорите дадоха отговор позитивно на напъните на " Facebook " да отвори секция за цифрови продажби в интерес на притежателите на дребни бизнеси. Богатството на Зукърбърг към този момент се прави оценка на 86.5 милиарда $. Той се изкачва в класацията на най-богатите и към този момент се намира на четвърта позиция. 36-годишният милиардер към този момент е по-богат от Уорън Бъфет, Амансио Ортега и съоснователя на " Оракъл " Лари Елисън.

Без изненада най-богатият човек в света е изпълнителният шеф и създател на " Амазон " Джеф Безос. Акциите на колоса в електронна търговия не престават да се радват на огромно търсене, откакто коронавирусът принуди търговците на дребно да затворят магазините си. Акциите на Amazon са нарастнали с 29% от 23 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР