Най-близкото до тези автомобили, което ще се предлага на пазара,

...
Най-близкото до тези автомобили, което ще се предлага на пазара,
Коментари Харесай

Край! България Първа Спира Вноса На Дизелови Автомобили!?

Най-близкото до тези коли, което ще се предлага на пазара, е екологичен клас евро 4, за цена към 3600 лв. и 5 години по-нова, съобщи bTV.

България и Естония са единствените страни в Евройпеския съюз, в които през миналата година продажбите на дизелови коли са се усили. В Eвpoпeйcĸи cъюз cпaдът е приблизително 18 %.

" Българинът избира евро тройката, тъй като е по-евтин автомобил, частите са по-евтини, сервизите им обръщат повече внимание, по-малко електроника има в колите. Хората от провинцията единствено търсят евро тройки ", счита търговец на коли Васил Кацарски.

" Един град, който има по-високи замърсявания би трябвало да вкара политика за по-строги ограничавания. Градове който нямат могат да бъдат малко по-отпуснати ", счита някогашният екоминистър Юлиян Попов, който е и съветник на Европейската климатична фондация за Централна и Източна Европа.

Бившият министър на околната среда Юлиян Попов споделя, че старите и евтини дизелови коли излизат скъпо на природата и здравето ни.

" Предложенията са навременни. Албания да вземем за пример забрани импорт на коли, които са по-стари от 10 години. Като помислим една остаряла кола, която е на 10 години, сега, в който влезе в България, стартира да старее. Преди 10 години екологичните правила на колите бяха доста много по- ниски, в сравнение с това, което се изисква сега ", счита Попов.

Търговците на коли настояват, че всяка трета поръчка е за дизелов автомобил.

" Вървят повече, по са издръжливи и по-икономични, въпреки че замърсяват околната среда. Ще си го карам ", споделя Радослав Христов.

През 2018 година в България са продадени близо 20 000 дизелови автомобила на възраст над 10 години. Предвижда се да се понижи доста и броят на дизеловите рейсове в градския превоз. До 2030 те би трябвало да са 50% по- малко, а до 2050 година да няма нито един.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР