Най-безопасните места за туристите след избухването на пандемията от коронавирус

...
Най-безопасните места за туристите след избухването на пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Най-сигурните градове за туристите след пандемията

Най-безопасните места за туристите след експлоадирането на пандемията от ковид са Тбилиси, Корфу и Цавтат, сочи изследване на уеб страницата European Best Destinations. В Грузия случаите на инфектирани са с 260 пъти по-малко по отношение на най-пострадалите страни, а в Гърция – 50 пъти. Очаква се всички страни, включени в проучването, да отворят границите си за туристи от 1 юли, само че при съществуване на негативен текст за ковид.

Класацията е направена по няколко критерия. На първо място брой регистрирани случаи на инфектирани. Вторият, само че не по-маловажен фактор, са хигиеничните ограничения, които касаят освен публичните места като кафенета, заведения за хранене и магазини, само че и жилищните площи, носенето на маски и обществената отдалеченост. Друг фактор е брой лечебни заведения на глава от популацията. На какво разстояние се намират лечебните заведения и брой кревати, които разполагат на един гражданин.
ТОП 15 на най-безопасните градове за туристи град страна 1 Тбилиси Грузия 2 Корфу Гърция 3 Цавтат Хърватия 4 Азорски острви Португалия 5 Превеза Гърция 6 Алентежу Португалия 7 Батуми Грузия 8 Загреб Хърватия 9 Алгарве Португалия 10 Сибиу Румъния 11 Котор Черна гора 12 Риека Хърватия 13 Варшава Полша 14 Виена Австрия 15 Бохин Словения
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР