Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от

...
Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от
Коментари Харесай

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна през април

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лв. за храна от през април. Остава и добавка от 50 лв., предава БНР.
Правителството се отхвърли от желанието си да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.
Средствата за храна са планувани за хората с пенсии сред минималната и формалната линия на беднотия или от 300 лв. и една стотинка до 369 лв..
Става въпрос за близо 392 хиляди души. Списъкът с тези хора ще бъде възложен на Агенцията за обществено подкрепяне от Национален осигурителен институт.
 Ще има ли добавка от 50 лв. към пенсиите и през април Ще има ли добавка от 50 лв. към пенсиите и през април
Още няма решение дали добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплати и през месец април, само че съгласно обществения министър Деница Сачева, н...
Националният секретар на КНСБ сподели за " Хоризонт ", че синдикатът приветства решението да се обезпечат средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, защото това е щяло да затрудни реализацията им, изключително в по-малките обитаеми места.
" Одобряваме този метод. Той изначално беше добър като план. Единственият подробност е, че щеше да бъде по-трудно, в случай че в действителност беше осъществен през ваучери. Това, което е самобитна помощ за поддръжка на потреблението - 120-те лв., ще бъде раздадено през Агенцията за обществено подкрепяне ".
Относно упреците, че парите за храна са избирателен ход:
" Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, значимото е за нас, за КНСБ е значимо, че хората ще получат тези пари, най-много те имат потребност да ги получат ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР