Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва

...
Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище трябва
Коментари Харесай

Искам да вдигнем 10% доходите догодина, сподели Борисов

Най-бързо и ускорено довеждащият път за Индустриална зона Божурище би трябвало да бъде изработен, разпореди министър председателят Бойко Борисов при днешната ревизия на строителните действия по построяването на Автомагистрала „ Европа “.

„ Трябва да се започва неотложно. Чухте какво споделят от немските фабрики – разпродадени са всички имоти на индустриалната зона. Не единствено че не си отиват, само че идват и още повече. Като дойдат и още по-големите фабрики и тази автомагистрала ще отеснее, още преди да я построят “, сподели министър председателят Борисов.

Премиерът ревизира строителството на трасето от автомагистрала „ Европа “ в сектора Драгоман – Сливница. Проектът започва в средата на месец май тази година, ще бъде приключен до 2021 година и се извършва със средства от републиканския бюджет по стратегия „ Ново строителство “ на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

„ След нас ще остане това. Всеки служащ като си води децата ще им каже: „ Аз съм го правил това! “, генерации ще знаят, че бащите им са работили тук “, уточни още Борисов по време на диалозите със строителите и служащите на Автомагистрала „ Европа “. Премиерът бе безапелационен, че при строителните действия би трябвало да се опазва археологията и природата.

„ Искам да вдигнем 10 % приходите следващата година, да дадем повече пари за медицинските сестри в този момент “, съобщи Борисов и добави, че по тази причина е значимо допустимо най-скоро да се осъществят доходи и от тол системата, с цел да не се разчита единствено на готовите пари от приходните организации.

В момента се работи или се правят подготвителни действия по двата сектора на автомагистрала „ Европа “ - от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман и от Драгоман до Сливница. През есента се чака да започват действителните строителни работи и по сектора от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ до Драгоман.

Пътят София – Калотина е съществена пътна артерия, част от Коридор № 10, посредством модернизацията на който ще се развие и усъвършенства преразпределянето на транспортните потоци по Трансевропейските транспортни коридори №4 и № 8 в посока Бургас, Турция и Гърция. Модернизацията на пътя ще усъвършенства пропускателната дарба и сигурност на придвижване в сектора, ще се облекчи високата активност на директното придвижване от и за централната част на Европа по транспортен кулоар „ Ориент/ Източно-Средиземноморски “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР