Най-бързо е намаляло населението в Русе, Плевен и Добрич, информира

...
Най-бързо е намаляло населението в Русе, Плевен и Добрич, информира
Коментари Харесай

Преглед на печата

Най-бързо е намаляло популацията в Русе, Плевен и Добрич, осведоми " Сега ", като се базира на данни на националната статистика за 2018 година. Ръст в броя на жителите е регистриран в областите Варна, Велико Търново, Кърджали, Пловдив, София и Търговище. Мелник към момента е градът с минимум поданици – 183 души, а най-големият необластен град остава Асеновград, там живеят близо 49 хиляди души.

" Биофермите намалели с 2799 за година, сигнализира " Земя ". Вестникът напомня митингите на биофермерите преди няколко дни и обещанието на земеделското министерство за промени в регулацията, които би трябвало да са подготвени до 6 май. " Защо лъгахте хората, министър Порожанов " е озаглавена колонката с позицията на " Труд " през днешния ден. Повод е миналогодишната акция по изтребване на четири хиляди кози и овце с претекст, че са инфектирани от чума. Вестникът акцентира, че година по-късно институциите, подчинени на земеделското министерство, признават, че не знаят дали в действителност избитите животни са били заболели.

Шивачки чакат заплати повече от година, е водещото заглавие на " Дума ". Австрийска компания в Кричим банкрутирала, повече от 250 души са ощетени. Най-голям проблем е с неналичието на платени осигуровки.

Холандец желае да стане евродепутат от България, оповестява " Монитор ". 19 претенденти ще се състезават за едно място в Европарламента от квотата ни от 17 мандата, прибавя вестникът. 318 са всички претенденти от записаните в ЦИК 13 партии, 8 обединения и 6 инициативни комитета.

Комисията " Антикорупция " подвела хората от властта, като е записала в напътствията си, че не е наложително да се заявява застроената разгърната повърхност, в която влизат тераси, тавани и ателиета, демонстрира инспекция на " Сега ". В предходния пример на декларация, която всички висши чиновници и държавници са длъжни да опишат имуществото си, не е имало сходни инструкции, акцентира вестникът. Никой от уличените в укриване на парцели обаче не се е защитил с този мотив, който беше бележит от депутата от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов, защитавайки Каракачанов.

Лютви Местан е бил глобяван 15 пъти за последните шест години поради шофиране с превишена скорост, цитира " 24 часа " прокуратурата. Прокурори от Върховната касационна прокуратура ще оказват помощ в следствието на злополуката, породена от някогашния водач на Движение за права и свободи преди дни в област Кърджали. Главният прокурор Цацаров персонално ще следи следствието.

13 висши образователни заведения покачват таксите за студенти с до 270 лв., написа " Монитор ". В частните и държавни вузове има 70 хиляди места. Данните са от признато решение на държавното управление.

Хиляда служители на реда ще пазят храмовете в областите Пловдив, Пазарджик и Смолян деня на Възкресение Христово, написа " 24 часа ". Според " Телеграф " осем ремонта затрудняват трафика за четирите почивни дни по автомагистралите " Тракия " и " Хемус ". Повишена е степента на риск от терористична опасност, лимитира се придвижването на тежкотоварни камиони.

В изявление за " Труд " съпредседателят на Хотелиерската и ресторантьорска организация Георги Щерев предвижда двуцифрен спад на приходите от летния туризъм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР