Най-бързият път към кариерата е практиката. А когато практиката е

...
Най-бързият път към кариерата е практиката. А когато практиката е
Коментари Харесай

Над 230 ученици се включват в практикантската програма на Vivacom

Най-бързият път към кариерата е практиката. А когато практиката е в топ компания в съответния бранш – опциите за триумф се усилват неведнъж.

При телекомите на българския пазар практикантската стратегия във Vivacom е един от образците за това.

За поредна година над 230 възпитаници от 10, 11 и 12 клас в механически учебни заведения в страната ще се срещнат от близко със света на телекомуникациите.

През лятната почивка учениците ще имат възможноста да се потопят в действителна работна атмосфера в основните механически дирекции на телекома - " Предоставяне и поддържка на услуги ", " Оперативно ръководство на мрежата ", " Фиксиран достъп " и " Информационни технологии ", а оттова да почерпят опит от най-хубавите в бранша.

„ Мотивиращо е да предаваме познания и опит на младите гении, които желаят да се допрян до технологиите и имат предпочитание да стартират своя професионален път в телеком бранша. Тази година ползата към " Vivacom Практикантска стратегия " е рекорден – посрещаме над 230 възпитаници в 6 града в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Сливен, за които сме обезпечили близо 100 ментори. Именно образованието на въодушевени и любознателни младежи ни демонстрира, че сме на прав път да даваме всичко от себе си като предаваме пристрастеността към технологиите “, сподели Цветан Хранков, шеф " Предоставяне и поддръжка на услуги “.

Как минава един работен ден на един така наречен практикант във Vivacom и какви вероятности за работа дава това?

Начало на програмата дава една от най-големите групи с възпитаници в столицата, в дирекция " Предоставяне и поддържка на услуги ".

Пътят на всеки един от тях минава през ежедневно образование от умел наставнически екип и опция да се допре до най-новите технологии в бранша. Учениците следят работния развой в компанията и съответния отдел, попиват познания от своите ментори и след прецизен инструктаж вземат участие в дребни задания, свързани с обезпечаване на най-хубавите услуги за клиентите.

Денят на един практикант в отдел “Предоставяне и поддържка на услуги ” във Vivacom минава динамично, само че в стегнат график.

Всеки ден практикантите натрупат познания за света на телекомуникациите – срещат се от близко както с най-новите технологии и схващат от първо лице по какъв начин работата би трябвало да е насочена към клиентите. Така получават не просто опит, само че и умения по какъв начин да удовлетворяват характерни потребности, с цел да се даде най-хубавото потребителско преживяване. Защотo по какъв начин да удовлетвориш желанията на клиента е едно от най-важните умения в света на телекомуникациите, съгласно телекома.

" Vivacom Практикантска стратегия " несъмнено може да е обещаващо начало за учениците, които са любознателни към света на технологиите.

До момента в програмата са се присъединили близо 100 млади гении в общо 4 издания. Седем от участниците в миналогодишната стратегия започнаха работа на половин ден във Vivacom незабавно след практиката, а един от учениците сполучливо мина летен стаж в компанията.

*Съдържанието е предоставено от Vivacom.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР