Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт хвърли бомбата, че може

...
Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт хвърли бомбата, че може
Коментари Харесай

Юсейн Болт ще участва на четвърта Олимпиада

Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт хвърли бомбата, че може да взе участие на още една олимпиада. Носителят на осем златни медала от форумите под петте кръга в Пекин, Лондон и Рио де Жанейро съобщи, че не обича да си прави дълготрайни проекти.

Преди време Болт бе безапелационен, че Рио е последното му присъединяване на олимпийски игри, а международното състезание от 5 до 13 август в Лондон ще е финалният старт в кариерата му.

„ Не мога да кажа сигурно дали ще взема присъединяване на Игрите в Токио. Те са след три години, а аз не обичам да мисля толкоз напред. Ако намеря сили и мотивация, може и да вземам участие. Единственото несъмнено е, че няма да съм в качеството на треньор “, сподели Болт.

Ямаецът, който е на 30 години, изясни, че в бъдеще желае да бъде ефирен специалист и да проучва надпреварите по лека атлетика. Той сподели още, че през 2004 година е обмислял да постави завършек на кариерата си, въпреки и да е бил прекомерно млад.

„ Когато не се класирах за Атина, желаех да сложа завършек на всичко. Болеше ме поради травмата в кръста, само че повече от това, че не съумях. Моят треньор и татко ми ми вдъхнаха вярата, че мога да печеля златен орден от олимпийските игри “, изясни спринтьорът.

Болт е единственият лекоатлет, печелил спринтовете на 100 и 200 метра в три следващи олимпийски игри. Той държи върховете в късите спринтове - 9.58 сек. на 100 м и 19.19 на 200 м.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР