Най-бързият човек през последните години - световният шампион в спринта

...
Най-бързият човек през последните години - световният шампион в спринта
Коментари Харесай

Най-бързият човек е със спрени права заради допинг обвинения

Най-бързият човек през последните години - международният първенец в спринта на 100 м Крисчън Коулман (САЩ), е с краткотрайно спрени спортни права поради обвинявания в нарушение на антидопинговите правила на Световната атлетика (WА). Ако виновността му бъде потвърдена, 24-годишният американец ще получи двугодишна дисквалификация и ще пропусне олимпийските игри Токио 2020, които би трябвало да се проведат през лятото на 2021 година

От звеното за чиста атлетика (AIU) настояват, че Коулман е пропуснал три допинг теста в разстояние на 12 месеца, като не е уведомил сътрудниците на международната антидопингова организация (WADA) за точното си местоположение на 16 януари, 26 април и 9 декември 2019 година

Първите две от въпросните дати бяха обект на следствие от AIU и през предходната година, защото американецът имаше пропуснат тест и на 6 юни 2018 година Тогава спринтьорът се размина на косъм от дисквалификация, откакто юристите му потвърдиха, че съгласно интернационалния стандарт за тестване и следствие (ISTI) неточности при подаване на данните трябва да се зачитат от първия ден на тримесечието, в което влизат, а не да се преглеждат като съответни дати.

По този метод тогава беше признато, че трите пропуснати теста са в границите на 14-, а не на 12-месечен интервал. Сега обаче трите дати са в границите на една календарна година и този мотив на отбраната е неупотребим. Самият Коулман призна в обществените мрежи, че е заплашен от сурово наказване, като този път зае нападателна позиция по отношение на AIU.

" Не ми казвайте, че съм " пропуснал " тест, като се промъквате пред вратата ми без моето познание. Почукали сте, до момента в който аз пазарих за Коледа в мола, който е на 5 минути от вкъщи ми. Имам квитанции и банкови извлечения. И никой не си направи труда да ми се обади или да се опита да се свърже с мен. Бях повече от подготвен и съм подготвен за тестване, в случай че получа телефонно позвъняване. Можехте да извършите теста и да продължите живота си ", написа американецът в яростно отворено писмо в " Туитър ".

Y’all know this is wrong @aiu_athletics something needs to change. “Integrity unity ” smh pic.twitter.com/Z2TQvNt8hQ
— Christian Coleman (@__coleman) June 16, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР