Най-бързият автомобил в света бе представен - той може да

...
Най-бързият автомобил в света бе представен - той може да
Коментари Харесай

Представиха най-бързия автомобил в света, който достига скорост от 800 км/ч

Най-бързият автомобил в света бе показан - той може да доближи поразителната скорости от над 500 благи, към 800 км/ч, оповестява Мирър.


Автомобилът, създаден от екипа на „ Bloodhound Land Record Record “ (BLSR), може да счупи международния връх за скорост през 2020 година

„ Най-бързата кола по права линия в света “ бе показана през днешния ден в необитаем регион в Южна Африка.

Тя се задвижва от реактивен мотор EJ200 Eurofighter Typhoon и разполага с точно обработени твърди алуминиеви джанти, които са проектирани да устоят на напрежение при пътешестване със свръхзвукови скорости.

Екипът на BLSR ще тества автомобила на писта в Южна Африка, преди да се опита да счупи международния връх за скорост на сушата през идната година. Една от основните цели на тестванията ще бъде да се види по какъв начин се държи автомобилът при закъснение и прекъсване, откакто е достигнал такава голяма скорост.

Зад кормилото ще бъде Анди Грийн, който през 2017 година е карал предходна версия на автомобила в Нюкуей.

Марк Чапман, инженерният шеф на BLSR, сподели: „ Там разбрахме какъв брой бързо можем да накараме да работи мотора на цялостна мощ и да го ускорим на макс. Анди съумя да доближи 200 мили/ч за 32 секунди. Тук, на 16-километрова писта, можем да го ускорим за доста по-дълго, да реализираме по-висока скорост и да изследваме стабилността, успеваемостта и спирачния път на автомобила. Всичко това е от решаващо значение за реализиране на нов международен връх за скорост на сушата. “

Един от основните детайли на тестовата писта е отдалеченият датчик за отчитане на скоростта. Тази система употребява станции на всеки 1 км. по пистата, които записват скоростта и посоката напразно - основни, когато колата лети с такава скорост.

Питър Карни, представител на „ Digital Catapult “, компанията, стояща зад технологията, изясни: „ Автомобилът има за цел да върви по-бързо от всяка друга наземна машина, издигната до момента “.

„ При предстоящите скорости непредвиден срещуположен вятър може доста да повлияе на стабилността и посоката на автомобила и затова е основен миг за решение по кое време да употребявате автомобила. Ще измерим и запишем точни данни на 1-километрови точки по трасето и по този начин тази информация може да бъде употребена от екипа за обмисляне на драйвинга “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР