Навярно всички тенис почитателите си спомнят времената отпреди няколко години,

...
Навярно всички тенис почитателите си спомнят времената отпреди няколко години,
Коментари Харесай

Може го и без Федерер: Бенчич и шампионът от София с летящ старт за Швейцария на United Cup

Навярно всички тенис феновете си спомнят времената отпреди няколко години, когато в продължение на три десетилетия сезонът в тениса обичайно започваше със смесеното отборно съревнование Hopman Cup, в последните издания на което немалка част от почитателите на към този момент отказалия се от спорта Роджър Федерер, започнаха да демонстрират пристрастия към партньорката на именития швейцарец на шампионата в Пърт - Белинда Бенчич. Настоящата олимпийска шампионка един до друг с Маестрото на два пъти поредно съумя да победи с купата Хопман през 2018 и 2019, преди конкуренцията да бъде прекратена, с което Швейцария се трансформира в нейният финален притежател, но за наслада на почитателите на смесените отборни шампионати, от 2023-та надпреварата се завръща още веднъж в календара, като ще се организира през лятото в град Ница във Франция.

Швейцарката с помощта на високата си позиция в международната класация, в която е ранкирана под номер 12, съумя да класира родината си за новосформираната отборна конкуренция United Cup, с чието начало през днешния ден беше открит и новият тенис сезон. Златната медалистка от Токио, която постоянно се е представяла на върха на качествата си за своята страна, не пропусна през днешния ден още веднъж да затвърди това си добро име и надви над Юлия Путинцева със 7:6(0) 6:3 в мача на първите ракети при дамите от съревнованието сред Швейцария и Казахстан, които попаднаха в група " B " дружно с отбора на Полша. По този метод " кръстоносците ", които са актуалният първенец от Billie Jean King Cup (Фед Къп) стартираха сполучливо акцията си на United Cup, повеждайки с 1:0 в съотношението на успехите.

Началото на дуела надалеч не протече рутинно за Бенчич, откакто избраната за аутсайдерка международна номер 51 демонстрираше забележително високо равнище и мощният старт на срещата ѝ донесе задатък от пробив при 4:1. Постепенно с течение на времето олимпийската шампионка се отърси от първичния потрес и превъзмогна неистовия брой грешки, които допускаше, при което разликата в класите излезе на пиадестала, а паритетът беше възобновен.

Силните мигове за международната номер 12 продължиха и тя разполагаше с брейкбол по пътя към четвърти следващ гейм на сметката си, но като се изключи че го пропиля окончателно, то тя броени минути по-късно трябваше на три пъти да отразява сетбол, само че сервисът ѝ се оказа правилен съучастник в сложните обстановки и тя провокира изиграването на тайбрек. В него казахстанката образно се пречупи на психическа основа, откакто на два пъти пресили форхенда си, изпращайки го в навън, до момента в който Бенчич беше безкомпромисна и без да загуби нито една точка, откри сметката си в конфликта, 73 минути след неговото начало.

Във втората част събитията се развиха по подобен метод, откакто Путинцева своебразно се " залепи " за главната линия, от която беше солидна при продължителните замени и изцяло справедливо излезе напред с пробив. Световната номер 51 доразви преднината си до 3:1 в своя изгода, когато настъпи цялостен поврат на корта в Бризбейн и първата ракета на Швейцария властваше, като се радваше на доминация във всяко едно отношение и завоюва последните пет гейма в дуела, с цел да го причисли към актива на родината си в съревнованието против отбора на Казахстан.

Team Switzerland is off and running
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР