Навярно вече сте прочели не една книга за развитие и

...
Навярно вече сте прочели не една книга за развитие и
Коментари Харесай

По пътя към мечтите - 5 полезни занимания

Навярно към този момент сте прочели не една книга за развиване и самоусвършенстване, вероятно към този момент вървите към някоя своя фантазия. Така и би трябвало! Както написа Найджъл Кeмбърланд в книгата си „ Не съжалявай за нищо ”, нашата задача през днешния ден е да запълним пространството сред стадия, в който се намираме и там, където желаеме да се озовем. Ето няколко на практика извършения за това

Задача 1. Предефинирайте възгледите си

Не е задоволително просто да мечтаем и градим проекти по какъв начин тъкмо фантазиите ни могаг да се трансфорат в действителност. Успехът не е случайност, не е орис. За да стартираме да действаме, би трябвало да приемем, че сами сътворяваме бъдещето си. За да реализира дадена цел човек би трябвало да работи, да бъде твърдоглав, да е подготвен да рискува и даже нещо да жертва. Не се отхвърляйте от себе си, не се оставяйте да ви носи течението на живота. Направете лист на това, което ви стопира по пътя към фантазията ви. Опитайте се да преосмислите проблемите и отрицателните фактори. Мислете положително. Например, в случай че са ви уволнили, приемете, че са ви подарили независимост и опция да намерите нещо по-добро. Задайте си въпроса от какво най-вече се страхувате? Кое е най-страшното, което може да се случи в обстановката, която ви безпокои? И дали това е задоволително сериозна причина да зарежете всичко?

Задача 2. Започнете деня вярно
”Доброто начало е половината от добре свършената работа. ”, е споделил още Аристотел.  Позволете си лукса да стартирате деня без стрес, като отгледате няколко потребни утринни навика:

- Ставайте половин час по-рано, вместо да скачате в последния миг от леглото.

- Закусвайте, не на тичешком, а на масата и по опция със своите близки, бъдете благи с тях, дано и техният ден да стартира прелестно.

- Без значение по какъв начин отивате на работа – пешком, на велосипед, с колата или с градския превоз – обещайте си, че занапред нататък няма да изминавате този път на разположение със напрежението. Слушайте музика, четете, или просто затворете очи блажено за няколко минути.

- Пристигайте малко по-рано на работа от своите сътрудници и направете нещо прелестно за себе си – да вземем за пример, чаша кафе.

Задача 3. Научете се да почивате – както по време на работния ден, по този начин и през годината. Не подценявайте отпуските, планирайте най-малко две по-дълги почивки през годината. Животът е прекомерно къс, тъй че, ценете всеки ден отвън офиса. Не си вземайте работа за у дома, почивайте интензивно в уикендите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР