Навярно сте забелязали, че роклята не е просто дреха –

...
Навярно сте забелязали, че роклята не е просто дреха –
Коментари Харесай

Роклите на пролет 2010

Навярно сте забелязали, че роклята не е просто дреха – тя ни преобразява освен външно, само че и въздейства на държанието ни. Облечем ли я, несъзнателно ставаме по-женствени – гордо подвигаме брадичка, изправяме стойката си, а очите ни се изпълват със мистериозен искра. Завладява ни чувството, че сме влезнали още веднъж в кожата си. Коя от нас не би желала да се усеща по този начин ден след ден?

Време е да сверим дрешника си с стилните трендове за сегашния сезон, а те носят единствено положителни вести – роклята ще бъде на респект напролет и лятото на 2010. Това значи освен, че ще разполагаме с огромен избор от кройки, материи и цветове, само че и към този момент няма да ни гледат като бяла гарга, когато се появим в офиса облечени в сантиментално одеяние.

През пролетта и лятото можем да се радване на небивало многообразие от настоящи стилове, форми и дължини при роклите. Много от дизайнерите през този сезон се обръщат с носталгия към простичкият метод на живот – по този начин наречения жанр Пасторал. Разбира се, той няма нищо общо с моето село или вашето, тъй като няма да ни се постанова да надяваме забрадки и шарени престилки, а леки и свободни рокли и сукмани. Те изобилстват от голям брой кокетни закачки - поли-камбанки, буфан ръкави, кормила и набори. Разбира се, материите и цветовете са естествени, а десените очарователно елементарни – цветя, каре или вид национална шевица.

Ако селския изискан не ви подхожда, не бързайте да се отчайвате. За любителките на по-семплия жанр е изчистената рокля-риза с дължина до коляното и предно закопчаване. Тя наложително е издържана единствено в един цвят – най-често бяло, бежово или кремаво. Жените-феи пък ще бъдат в кожата си, облечени в дългите, само че ефирни рокли, които обгръщат, само че не прикриват тялото им. Те са направени от тюл и шифон, върху които не рядко са избродирани големи цветя.

На огромен избор през този сезон се радват неустоимите съблазнителки. Единият вид е да заложат на късите прилепнали рокли в жанр 90-те, чиято изчистена кройка е раздвижена от ярки щампи и геометрични фигури. За по-фаталните дами е стилът „ Мулен Руж ” – ултра къси или ултра дълги рокли от дантела или ажур, с пристегнат корсет и голям брой кокетни панделки или ресни.

Ако харесвате строгият жанр, които не лишава, а в противен случай – акцентира вашата женственост, заложете на роклите-униформа. Те изобилстват от голям брой елементи взети от военното облекло – външни джобове, пагони, яки-столче и имат геометрична форма в региона на раменете. Материите са компактен памук или кожа, най-предпочитаните цветовете черно, кафяво, сиво и каки.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР