Навсякъде виждаме деца, които още на годинка знаят как да

...
Навсякъде виждаме деца, които още на годинка знаят как да
Коментари Харесай

Дете, смартфон и таблет - как да действаме правилно

Навсякъде виждаме деца, които още на годинка знаят по какъв начин да боравят със смарт телефона. Израстват с джаджата в ръце, гледат клипове, играят игри, прекарват часове наред с взор, забит в екрана.

С лека ръка можем да заключим, че всички вършат по този начин и някак не ни наподобява толкоз притеснително, колкото в действителност е.

И тук, както и при повече аспекти в развъждането на едно дете, всичко зависи най-много от родителите. Ето няколко съответни стъпки, които да предприемем, с цел да не стигне връзката на хлапето със смарт телефона до взаимозависимост.

Пример

Няма да спрем да повтаряме, че персоналния образец, който даваме на децата си, е най-хубавият метод да ги научим на нещата от живота. Ако детето ни гледа по какъв начин цяла вечер сме забили взор в телефона и не обръщаме внимание на околния свят, можем да се сърдим само на себе си, че и то прави същото.

Затова би трябвало да постановяваме правила освен на детето, само че и на себе си. Без телефони, когато сме със фамилията.

 Снимка 383383

Време и място

Децата би трябвало да свързват избрани места от вкъщи и избрани интервали от деня с съответни дейности. И забрани. На самата в кухнята се яде - без телефони. В спалнята се спи без да се играе на смарт телефона. Можем да му разрешаваме за час, до момента в който ние гледаме телевизия в хола да вземем за пример.

Последствия

Нарушаването на упоменатите горе правила за приложимост на смарт телефон би трябвало да се приема като съществено нарушение . И за него си би трябвало наказване. Разбира се, не сме почитатели на остарялата процедура за стоене до стената с вдигнати ръце, само че е идейно потреблението на смарт телефона в неправилния миг да се санкционира с неизползването му тогава, когато е позволено.

Награда

Добра концепция е и да превърнем времето с телефона или таблета в ръка с време, за което детето би трябвало да се потруди . За оправеното заран легло да вземем за пример печели 10 минути. Ако ни помогнем да подредим масата вечерта - още 10.

Обяснение и надзор

Със кавги и един голи забрани не става. Трябва да разбираем на детето още в най-ранна възраст какви клопки и рискове го чакат в интернет пространството. Трябва и да се интересуваме какви тъкмо ги прави на телефона. За задачата можем да инсталираме програмен продукт за наставнически надзор .

Колкото повече се приказва по тематиката в фамилията, толкоз повече детето ще е наясно, че телефоните в действителност могат да бъдат проблем, а не просто мода.

Почивки

Времето, прекарани пред телефона, би трябвало да се компенсира с разходки на открито. За един час игри с джаджата - най-малко 15 минути на чист въздух .

 Безсънието към този момент е проблем и на децата
Проблем ли е към този момент безсънието и за децата

Каква е основателната причина

Трябва да покажем на детето всички тези занимания, с които ние сме запълвали детството си без телефони и таблети и да насочим съзнателния му избор точно към тези занимания. За по-добър резултат би трябвало цялото семейство да е въвлечено.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР