Навсякъде в засегнатите от опустошителното наводнение карловски села, както и

...
Навсякъде в засегнатите от опустошителното наводнение карловски села, както и
Коментари Харесай

Храна и вода от „Държавния резрев“ пристигат в наводнените селища

Навсякъде в засегнатите от опустошителното наводняване карловски села, както и в село Трилистник и Община Калояново, към този момент се работи интензивно по възобновяване на вредите - заяви пред Радио Пловдив регионалният шеф Ангел Стоев.

Организирани са в елементи избавителните действия, няма бедстващи хора, тези с най-засегнатите домове са настанени при близки и родственици.

В общ. Калояново са останали наводнени единствено аграрни земи, като  и там стартира оглед на вредите. Има  обаче проблем с електричеството, поради паднал дирек, поради което едно село в общината е без ток. Аварийните екипи на EVN също към този момент работят по възобновяване на електричеството.

В засегнатите села през днешния ден идват близо 70 тежки машини, десетки бойци и доброволци. 

„ В изумените от водата селища от Държавния запас в границите на деня идват помощи от вода и хранителни артикули за цялото население в засегнатия район “, добави регионалният шеф.

„ Струпаната дървесна маса, довлечена от бурните води е била в големи количества “, описа Ангел Стоев. По думите му,  когато това се случи, влачените дървета и коренища затлачват мостовете, а от прииждащите нови количества натискът става голям и оборудванията безусловно биват отнесени.

„ Срутените мостове  към този момент се възвръщат, само че няма да бъдат понтонни, а свързването ще става  посредством насипване на земна маса “, сподели още Ангел Стоев.

Около 200 литра вода на кв. м са падналите водни количества над потопените села по време на стихията. 

Вчера стартира оглед за локализиране на слабите места по дигите от специалисти на „ Напоителни системи “, само че резултати ще има в идващите дни.

„ Най-важното е водата да се отдръпне до опция за достъп “, добави регионалният шеф на Пловдив.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР