Навсякъде сме известни, че сме едни от най-големите износители на

...
Навсякъде сме известни, че сме едни от най-големите износители на
Коментари Харесай

Главен инспектор Ангел Папалезов: Навсякъде сме известни, че сме едни от най-големите износители на културно наследство на Балканите

Навсякъде сме известни, че сме едни от най-големите експортьори на културно завещание на Балканите. Това сподели основен контрольор Ангел Папалезов, шеф на бранш „ Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция „ Национална полиция “ по време на разкриване на галерия „ Спасени съкровища на България “ в Националния археологически институт с музей.

„Трябва обществото, законодателят да посредничи за смяна на отношението на тези огромни маси от жители в България, които си разрешават да излизат и да правят иманярство върху историческите ни обекти. По този метод да унищожават историческото ни минало и опцията за развиване на районни политики, културно-исторически туризъм, а и положителния ни имидж в Европа и света. Навсякъде сме известни, че сме едни от най-големите експортьори на културно завещание на Балканите “, уточни още той. Според него макар позитивната наклонност в възходящ брой на разкрити закононарушения в областта на трафика на културно-историческите артефакти, са нужни промени в законодателството за иманярство и незаконен трафик на исторически полезности, както и смяна в отношението на обществото към това закононарушение.

„ Предметите, участващи в тази галерия са труд на „Гранична полиция“ и ГДБОП и демонстрира добър техен труд и доста предпочитание за работа “, посочи още Папалезов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР