Навсякъде се появяват нови хотели и много от тях се

...
Навсякъде се появяват нови хотели и много от тях се
Коментари Харесай

Какво е да си на хотел в завод или затвор?

Навсякъде се появяват нови хотели и доста от тях се оправят с задачата си да бъдат допустимо най-непринудени и удобни, тъй че гостите да се усещат като вкъщи си, където и да са по света.

Въпреки това, някои от най-уникалните нови хотели са тези, които имат и своята история зад тях.

Всеки от идващите 10 хотела е преобразуван от цех, затвор или офиси. Някои са запазили тематиката от предходния живот на постройката, само че някои са трансформирали пространството до неразбираемост.

No Man's Fort в Портсмут, Англия



Преди дом на стотици бойци, това плаващо барикада в Солент, което разделя остров Уайт от континенталната част на Англия, в този момент е супер първокласен хотел и спа със единствено 22 стаи.

Започвайки от края на 1800 година, някогашната цитадела е издигната, с цел да отбрани Англия от френско настъпление, водено от Наполеон III. Днес до него има достъп единствено с лодка или хеликоптер.

Liberty Hotel в Бостън, Масачузец



Boston's Liberty Hotel се намира в някогашния затвор Charles Street, който е издигнат през 1851 година и в него са настанявани пандизчии до 1990 година След ремонт за 150 млн. $ през 1991 година, той се е трансформирал в един от най-емблематичните хотели в града.

Оригиналните кафези и порти, които са разпръснати из постройката, както и имената на питейните заведения и заведенията за хранене, като Clink и Alibi, припомнят за някогашния живот на хотела.

Hotel im Wasserturm, Кьолн, Германия



Тази остаряла водна кула е най-високата в Европа. През Втората международна война тя е полуразрушена и е изоставена. През 1990 година претърпява ремонт, когато е построена с 300 000 нови тухли.

Кръглата постройка стана Hotel im Wasserturm и е дом на два ресторанта със звезди Michelin. Той разполага с една от най-красивите гледки на града.

Ace Hotel, Лос Анджелис, Калифорния



През 2014 година постройката и театърът на Обединените актьори стана Ace Hotel. Когато се открива през 1927 година, театърът, въодушевен от испанската готическа архитектура, е бил най-модерният кино замък за своето време.

Днес първокласният хотел разполага със 182 стаи, всяка от които е изцяло неповторима и съхранява някои от истинските детайли на постройката. В постройката има спектакъл на приземния етаж - със сводести тавани, каменни кули, фрески, полилеи и всичко останало, където се играят представления.

Quinta Real Zacatecas, Закатекас, Мексико



Quinta Real Zacatecas е 49-стаен хотел, който съчетава история, премеждие и разкош. Той е издигнат към датиращия от 17-и век стадион за бикоборство Сан Педро. Въпреки старинното си ентусиазъм, хотелът е цялостен с съвременни улеснения.

Press Hotel, Портланд, Мейн



Press Hotel е бил дом на Portland Press Herald, един от най-големите вестници в Мейн. Когато хотелски бизнесмен купува постройката през 2009 година, той я трансформира в бутиковия хотел, който е през днешния ден.

За благополучие, той резервира тематиката за вестника, като оставя доста от историческите детайли на постройката, употребявайки мебели и фон, въодушевени от пишещи и печатарски машини, поставяйки заглавия на вести, килими с букви на тях, дърворезби с надписи.

Trump International Hotel, Вашингтон



Исторически прочут като остарялата поща и часовниковата кула, тази постройка от 1899 година е изцяло функционираща поща до 1914 година, когато се трансформира в офис постройка. Зданието е купено от DJT Holdings LLC на Доналд Тръмп и превърнато в хотел през 2016 година

W Amsterdam, Амстердам, Холандия



W в Амстердам през днешния ден е супер първокласен хотел, в който преди са се намирали две здания - някогашната телефонна палата и банка. Днес постройката се отличава с доста златни и диамантени украшения, като са непокътнати сводовете на приземния етаж.

В другата постройка са непокътнати чистият и елементарен дизайн, месинговите акценти.

21c Museum Hotel, Луисвил, Кентикът



Louisville's 21c museum hotel се намира на мястото на заводи от 19 век. Днес модерният хотел разполага с 840 кв.м изложбени площи и съоръжения.

Вписан е в Националния указател на историческите места поради непокътнатите истински плочки на пода и тухлените стени. Като респект на някогашните си наематели, в ресторанта има селекция от над 100 бърбъна от Кентъки.

Belmond Villa San Michele, Флоренция, Италия



Този дребен първокласен хотел, който се намира директно до Флоренция, е манастир от 15-и век. За предишното му припомнят богатите градини и зелени площи, извити тавани и спокойна тишина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР