Навремето в Солун беше подписана пътната карта и вече е

...
Навремето в Солун беше подписана пътната карта и вече е
Коментари Харесай

Борисов след срещата с Ципрас, Тудосе и Вучич: На Балканите всички сме равни



Навремето в Солун беше подписана пътната карта и към този момент е реалност - ние с Румъния сме членове на Европейски Съюз. Естественото място на Сърбия е в Европейски Съюз. Между нас не може да стои страна неприета в съюза. Затова всички ние работим по процеса по присъединение на Сърбия в Европейски Съюз и това той да бъде интензивен. Това ще е в интерес на сигурността на Балканите и на света. Това съобщи министър-председателят на България Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, който е хазаин на четиристранна среща с министър председателите на Гърция Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила, на Румъния Михай Тудосе и президента на Сърбия Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е... към профила във Варна.

След срещата главният обръщение бе за непоклатимост и мир на Балканите.

По думите на Борисов българското председателство е доста значимо за всички в района. „ На Балканите сме се разбрали да няма велики, а всички да сме равни. Тук на този район би трябвало да има мир и разцвет. Нашата позиция е да помогнем на Европейски Съюз да не мисли за нашия район, да не сътворяваме проблеми. От загубите, които сме претърпели сме се разбрали да търсим помирение “, съобщи министър председателят на България.
10
Той благодари на сътрудниците си, че са приели поканата. „ Така даваме сигнали, че в този район има виновни, искащи мир политици, оставящи обратно, това което пречи и градящи разцвет, успокоение и благополучие на хората и бизнеса. Поставили сме си за цел да развием по този начин районът, че да бъдем образец за непоклатимост, а не са войни ".

Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че за всички тях мирът и стабилността са най-важни. „ Работим по съответни инфраструктурни планове. Вътрешната газова връзка с България е доста значима за Сърбия. Заедно можем да създадем доста за нашите жители. Благодарен съм за тази покана “.
10
Той употребява опцията, с цел да означи, че Европейски Съюз ползва двойни стандарти по отношение на Сърбия, отказвайки да одобри референдума за самостоятелност на Каталуния, до момента в който в същото време приветстват разграничено на Косово. „ Европейска комисия реагира по друг метод с референдума в Косово и в Каталуния. Ние сърбите се питаме за какво трябваше да ставаме жертва на двойния стандарт? Благодарен съм на своите другари, ще продължим сложните промени “.

На срещата през днешния ден са били разисквани тематиките за по-голямата съгласуваност на Балканите, за развиването на общи инфраструктурни планове, за идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и настоящи въпроси, свързани със сигурността и стабилността в Европа.
10

Следващата среща евентуално ще се организира в Сърбия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР