Навремето в Ейн Гев, на брега на Галилейското езеро, израелците

...
Навремето в Ейн Гев, на брега на Галилейското езеро, израелците
Коментари Харесай

Галилейското езеро пресъхва

Навремето в Ейн Гев, на брега на Галилейското езеро, израелците слагаха кърпи върху зелената трева, преди да седнат на земята.

Ако през днешния ден обаче желаят да останат на брега, би трябвало да забучат плажни чадъри в пясъка, появил се поради пресъхването на водоема, съобщи Франс прес.

" Всеки път, когато пристигам тук, сърцето ми се свива ”, споделя довери 47-годишната Яел Личи, която посещава региона дружно със фамилията си от 15 години. „ Това езеро е знак на Израел. Когато има суша, първо се загатва за следствията за езерото ".

Всъщност в. " Аарец " всекидневно осведоми за равнището на водата в Галилейското езеро.

Групи туристи от целия свят посещават региона с езерото, ситуирано на 200 метра под морското ниво. За Израел този воден контейнер с повърхност 160 кв. км е от жизненоважно значение.

Дълго време той бе главен водоизточник за страната и пресъхването му, което наподобява неизбежно, е тревожно. Това лято две островчета се появиха в езерото.

" От 2013 година сме под долната алена линия, под която солеността се усилва, рибите мъчно оцеляват и растителността е наранена ", разясни хидрологът Амир Гивати.

Нивото на водата е единствено 22 см над това, което бе записано по време на сушата през 2001 година. Но по това време годишно се изпомпваха 400 милиона кубика вода, с цел да се напоява останалата част от страната.

" Тази година изпомпахме едвам 20 милиона кубика вода ", означи Гивати.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР