Навременното диагностициране на ревматоиден артрит и ранното му лечение е

...
Навременното диагностициране на ревматоиден артрит и ранното му лечение е
Коментари Харесай

Tези оплаквания издават артрит години преди диагностицирането му

Навременното диагностициране на ревматоиден артрит и ранното му лекуване е най-ефективният метод за попречване на затруднения.

Но доста постоянно ранните признаци на болестта, като вдървеност на ставите, се приписват на възрастта и се подценяват.
Състоянието на очите може да подскаже дали страдате от неприятно заболяване
Проблемите с очите могат да демонстрират появяването на артрит, написа в. Express, базирайки се на данни и изследвания на американски лекари, прочие..
Прочети повече
Има и други признаци, на които лекарите би трябвало да извърнат внимание. На това мнение са откриватели от Холандия, които са анализирали информацията от електронните здравни досиета на повече от 1,5 милиона пациента. Фокусирайки се върху техните болести, откривателите вършат изненадващи констатации за хората, които в по-късен стадий са диагностицирани с ревматоиден артрит (РА).

Според изследването, оповестено в RMD Open: Rheumatic and Musculoskeletal Diseases, доста пациенти с РА са посетили своя доктор за първична здравна помощ заради мускулно-скелетни недоволства, засягащи ръцете, пръстите, рамената или коленете в границите на четири до шест години (и най-много на 18 месеца), преди да бъдат диагностицирани със болестта.

Но огромна част от тях са имали и проблеми, които на пръв взор не наподобяват свързани с ревматоиден артрит: синдром на карпалния тунел ( по-често срещан измежду тези, които в по-късен стадий са развили заболяването), както и инфекции на пикочните пътища и гениталиите.

Възпаление на венците, белите дробове или червата са недоволствата, които също се срещат по-често при хора, диагностицирани на по-късен стадий с РА. 
Природен лек за болните стави
Болните стави са доста сериозен проблем. За жал в действителност доста хора страдат от това. Не постоянно болежките са свързани с възрастта. Пр...
Прочети повече
Част от пациентите са били диагностицирани с псориазис, възпалителни болести на червата (болест на Crohn, улцерозен колит) или подагра в интервала, предшестващ диагностицирането им с ревматоиден артрит. 

Въпреки че са нужни повече прочувания, създателите на проучването допускат, че техните открития ще са от изгода за по-ранното диагностициране на болестта. 

Те означават, че най-много хората, които се оплакват от мускулно-скелетни признаци като болки в рамото, хронични болки в коляното или синдром на карпалния тунел, са по-склонни да развият инфекциозен артрит в границите на идващите 1,5 години, написа електронното издание creakyjoints.org .

Важно: Статията е само с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за слагането на диагноза или назначението на лекуване! При съществуване на характерен здравословен проблем се обърнете към съответния експерт.
Как да разпознаем ревматоидния артрит
На 2 февруари означаваме Световния ден за осведоменост за ревматоидния артрит (РА) – автоимунно заболяване, което визира над 70...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР